"İkinci el eşya depremzedeleri üzüyor"

Deprem sonucu Van ve Erciş ilçesinde mağdur olan vatandaşları ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği...

Deprem sonucu Van ve Erciş ilçesinde mağdur olan vatandaşları ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Özköroğlu, çadır ihtiyacının devam ettiğini söyledi. Özköroğlu, ihtiyaç duyulmayan ve ikinci el eşyaların da bölgeye gönderilmemesi gerektiğini söyledi. Özköroğlu, bölgede çadır ihtiyacının giderilmesi için Kimse Yok Samsun Şubesi olarak Bir çadırda sen gönder” kampanyası başlattıklarını bildirdi. Van’a gönderilen “Kardeşlik için el ele yardım konvoyu” yazılı birinci TIR’ın bölgeye ulaşmasının ardından ikinci TIR’ında yola çıkarıldığı belirtildi.
Mağdur olan halka destek olmak için ilk günden itibaren harekete geçen Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi’nin yardımlarının yanı sıra, Samsun Şubesi de Çarşamba Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırladığı yardım TIR’ı Van’a ulaştı.
Kendi yardım TIR’larını Samsun’da zaruri ihtiyaçlar gözeterek hazırlanması nedeniyle yardımın çok yerinde olduğunu belirten Ayhan Özköroğlu, gönderilen ve ihtiyaç duyulmayan eşyaların ise orada hem karışıklığa hem de üzüntüye neden olduğunu belirtti.
“Bir Kürt vatandaşın elindeki yırtık ve kirli battaniyeyi göstererek “İnsanlar bize yardım etmek zorunda değil fakat bunu göndererek zahmet eden kişi keşke bir yeni atletin üzerine geçmiş olsun yazarak gönderseydi, bizi daha çok sevindirirdi” dediğine şahit olan Özköroğlu, “Oradaki halk ve yardım gönüllüleri yaşadıkları deprem ve sonrasındaki olaylar nedeniyle bitkin durumda.” dedi.
Özköroğlu, “Herkes olağanüstü yardım gönderme telaşında. Lütfen ücretsiz olarak kargolarla göndermeye düşündüğünüz eşyaların yeni ve ihtiyaç görecek şekilde olmasına dikkat edin. Oradaki çadır ihtiyacını gidermek için 'Bir çadır da sen gönder' kampanyası başlattık. 750 TL karşılığında temin edeceğimiz 16 metrekarelik çadırları bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz. Birinci TIR’ımızın ardından hazırlanan ikinci TIR’ımız da Van’a hareket etti. Onu en iyi şekilde ve ihtiyaç duyulan eşyalarla doldurduk. Oradaki vatandaşımızın mağduriyeti giderilene kadar hayırsever ve gönüllülerimizin desteğiyle yardımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Özköroğlu ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bölgede sıcak yemek dağıtıldığını ve Kimse Yok Mu Derneği’nin buna lojistik destek sağladığını, ayrıca Özel Serhat Eğitim Kurumları öğrenci öğretmenleri ile velilerinin de gönüllü olarak yardım çalışmalarında bulunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz