"İmar rantının ortadan kaldırılması gerek"

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu , imar konusunda çok ciddi bir rant...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu , imar konusunda çok ciddi bir rant olduğunu belirterek , “Türkiye'de bu rantın ortadan kaldırılması gerekir. “ dedi.
ÇÜ Balcalı Kampusu Mithat Özsan Amfisi'nde bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Geoteknik Sempozyumu'nda konuşan Alper Akınoğlu, belediyeciliğin sadece imar olarak görüldüğünü, imar planları, kişisel ya da başka amaçlar için değiştirildiğini aktardı.
Bunun başarılması durumunda daha doğru bir noktaya varılacağını ifade eden Akınoğlu, “Yurt dışında çalıştığım dönemlerde; Sidney'deki şehircilik planını, Avustralya Cumhurbaşkanı bile değiştiremezdi. Ama burada günübirlik plan değişiklikleri oluyor. Tüm bunların sonuçları da apaçık ortada. Bütün bu binalar yapılırken, konunun muhatapları ve karar vericileri yok muydu? Elbette ki vardı ve yine var ama ne yazık ki iş yürümüyor” dedi.
Üniversitenin su ihtiyacını yeraltından pompalar vasıtasıyla karşıladıklarını anlatan Akınoğlu, 25-30 metreden su çektikleri bölgelerde şehri yönetenlerin inşaat planlamaları yaptıklarını, bu durumu da hayretle karşıladıklarını vurguladı.
Konuyla ilgili gerekli uyarılar yapılmasına rağmen dikkate alınmadığını ifade eden Akınoğlu, “Çok katlı yapılaşma, çağdaş şehircilik planlanmasıyla bağdaşmıyor. Yatay gelişmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Adana'da beton viyadüklerle hafif raylı sistem kuruldu. Şehri ortadan ikiye bölüyor estetiği olmayan bir yapı. Bir şehir planlanırken zemine önem verildiği kadar, estetik binaların inşasının da teşvik edilmesi gerekir. “ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz