"İnternet Hem Fırsat Hem De Büyük Risk"

Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, bilişim ve internetin hem büyük bir...

Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, bilişim ve internetin hem büyük bir fırsat hem de risk olduğunu söyledi.

İnternet Haftası nedeniyle açıklama yapan Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, insanların bireysel, toplumsal ve yönetsel her alanda bilgi ve iletişim teknolojilerinden fazlasıyla faydalandığını aktardı.

İnternet çalışmalarının 1969 yılında ilk defa ABD Savunma Bakanlığı ile başladığını hatırlatan Ünüvar, 20 yıl önce 12 Nisan tarihinde Türkiye’nin ilk defa internet kavramı ile tanıştığını ifade etti. Bazı kesimlerin ‘internet ne işe yarayacak’ dediğini aktaran Ünüvar, “Bazıları ise şüpheyle yaklaşmasına rağmen günümüzde artık yediden yetmişe herkes biliyor ki hayatımızı kolaylaştıran tüm elektronik sistemler interneti alt yapı olarak kullanıyor. 1993 yılında çok yavaş diyebileceğimiz bir internetle bağlantı kurarken günümüzde Türkiye fiber optik sistemlerle Asya’dan Avrupa’ya veri geçişini sağlayacak merkez olma projeleri ile gündeme geliyor. 1993 yılında PTT aracılığı ile bağlantı sağlanırken günümüzde birçok özel internet sağlayıcı firma ve hatta cep telefonu operatörleri ile hizmet sunuluyor. Bilişim ve internet fırsatlarla birlikte sakıncaları da beraberinde getirdi. Bu sebepten internet fırsat penceresinden bakıldığında büyük bir fırsat, risk penceresinden bakıldığında ise büyük risk olarak görülüyor.” dedi.

Reklam
Reklam

İnternetin artık vazgeçilmez bir kavram olduğunu vurgulayan Ünüvar şunları ifade etti: “Hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Cep telefonunda, bankacılık işlemlerinde, sosyal ağlarla iletişimde, televizyonlarımızda hayatın her yerinde. İnternetin ve bilişimin hızlı gelişmeleri sonucu sağlık, eğitim, bireysel, toplumsal, yönetsel ve ekonomik perspektiflerinin incelenmesi ve bahse konu boyutlarının karar vericilerin gündemine alınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında2012 yılında araştırma komisyonu kuruldu. Türkiye genç ve üretken nüfusu ile bilişimi buluşturduğu oranda 2023 hedeflerine çok daha kolay ulaşacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: