Dünya Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TÜSİAD işbirliğinde 'Kadınlar için İş Fırsatları- Adım Adım Anadolu' toplantılarının üçüncüsü Erzurum'da düzenlendi.
Erzurum Lisesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen, 'Kadınlar için İş Fırsatları- Adım Adım Anadolu' toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Dünya Bankası Direktör Yardımcısı Florian Fichtl, TÜSİAD Kadın- Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile çok sayıda davetli kadın katıldı.
Şirin Payzın'ın moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Asan, modern ve çağdaş toplumlarda kadınların sosyo- ekonomik hayatta etkin rol oynadıklarını söyledi. Bakan Yardımcısı Asan, hükümet olarak kadınların iş hayatına katılımına önem verdiklerini ifade etti. Türkiye'nin kuruluşunun 100 yıl dönümü olan 2023'e kadar iş hayatına kadınların katılım oranının artırılmasına yönelik pozitif ayrımcılık politikaları uygulamaya soktuklarına işaret etti. Türkiye'nin her geçen gün gelişen ekonomisiyle dünya sıralamasında bir üst basamağa tırmandığına dikkat çeken Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Asan, "Dünyada ekonomisi gelişmiş ilk 10 ülke arasına girmek hedefimiz. Bunun için de kadınlarımızın istihdamına, iş hayatına katılımlarına önem veriyoruz. Bu amaçla her ay bir Anadolu şehrinde toplantı yaparak kadınlarımızın bilinçlendirilmesi çalışmalarına hız vereceğiz." dedi. Asan, toplumda, "çalışan kadın parasını süsüne ve kuaförüne harcıyor" gibi bir yanlış algının bulunduğunu da sözlerine ekledi: "Çalışan kadın süsüne, kuaförüne değil çocuğunu okutmak için para harcıyor. Yapılan anketler bunu gösteriyor. Eğitimli çocuk demek ailenin, toplumun, devletin geleceğine ışık tutmak demektir."
CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÖNEMLİ
TÜSİAD Kadın- Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, sivil toplum örgütü olarak kadınların aktif iş hayatında rol oynamasından yana olduklarını dile getirdi. Ger, Türkiye'de kadının ekonomiye katılımında dünya sıralamalarının oldukça altında olduğunu anlattı. Türkiye'de kadının ekonomik özgürlüğünü kazanmasının önemli olduğunu vurgulayan Ger,"Türkiye kadınlar son yıllarda ekonomide, siyasette eşitlik adına önemli mesafeler katetti. Ancak bu elde edilen kazanımlar yetersiz. Ülkemizde kadın potansiyeli milli üretimde ve istihdamda yeterince değerlendirilemiyordu. Kadın ve erkek iki kanıtlı kuş gibi. Kuşun bir kanadı olmadan uçması mümkün değil. Ülkemizin modern ve çağdaşlığı için kadınların üretim ve istihdama katılımlarına önem verilmeli." şeklinde konuştu.
KADINLARIN YOKSULLUĞU AZALTILMALI
Dünya Bankası Direktör Yardımcısı Florian Fichtl, konuşmasına Siirt'te 17 askerin şehit düşmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Dünya Bankası Direktör Yardımcısı Fichtl, Türkiye'de kadınların nitelikli işlerde istihdamının önemli olduğunu belirtti. Kadınların yoksulluğunun önlenmesine önem verdiklerine vurgu yapan Dünya Bankası Direktör Yardımcısı, "Toplumsal-ulusal istihdamda cinsiyetler arası eşitliği önemsiyoruz. Bu amaçla birçok ülkede ve Türkiye'deki kadın istihdamı amaçlı programlara katkı vermekten onur duyarız. Kadınların yoksulluğu azaltılmalı." şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz