"Kalkınma ajansları, destekleme değerlendirmelerini daha titiz yapmalı"

Türk Demokrasi Vakfı Projeler Koordinatörü Asuman Tongarlak, kalkınma ajansları tarafından belli dönemlerde açılan destekleme programlarında...

Türk Demokrasi Vakfı Projeler Koordinatörü Asuman Tongarlak, kalkınma ajansları tarafından belli dönemlerde açılan destekleme programlarında değerlendirmelerin daha titiz yapılması gerektiğini söyledi.
Asuman Tongarlak, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK)'nde AB, Kalkınma Ajansları ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'nın vereceği desteklerden yararlanmak için hazırlanacak projeler konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Türk Demokrasi Vakfı Projeler Koordinatörü Asuman Tongarlak, 24-26 Ekim tarihleri arasında ULUTEK’te gerçekleştirilen Proje Döngüsü Yönetimi eğitimlerinde, katılımcılara proje yazma başta olmak üzere, hedef, durum ve sorun analizi gibi süreçleri tek tek anlattıklarını söyledi.
Yerelde yararlanılan hibe programlarının, geçmişte düşük seviyelerde olduğunu söyleyen Asuman Tongarlak, “Bizlerin, bu eğitimlerdeki ilk hedefi proje yazmadaki bilinci artırmak, yazılan ve desteklenen projelerin sayısını artırmak.” dedi.
Proje yazmaya başlarken, kişi ve kurumların bazen yanlış düşünceler ile hareket ettiklerini belirten Asuman Tongarlak, bu çalışmada kurumun yalnızca para dağıttığı düşüncesine kapılmanın yanlış olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz