"Kapadokya'ya gelmek için Kayseri’ye gidenleri Nevşehirde çekmek istiyoruz"

Türk Hava Yolları (THY) Nevşehir Satış Müdürü Osman Şahan, Türkiye’nin peribacaları, kültür, inanç ve doğa...

Türk Hava Yolları (THY) Nevşehir Satış Müdürü Osman Şahan, Türkiye’nin peribacaları, kültür, inanç ve doğa turizmi için Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin yüzde 40'ının uçakla Kayseri’ye inmeyi tercih ettiğini söyledi. Şahan, yeni oluşturulan THY Nevşehir Şube Müdürlüğü olarak ilk hedeflerinin Kapadokya yolcularını Nevşehir Tuzköy Havalimanı'na çekmek olduğunu kaydetti.
THY Nevşehir Ofisi’nin Satış Müdürlüğü olarak yeniden düzenlenmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Osman Şahan, 08 Mart 2007 tarihinden itibaren haftada üç gün bir seferle başlayan uçuşların üç ay önce haftanın her günü günde 2 sefere yükseldiğini belirterek, “Son 4 yılda yeterli yolcu olmadığı için iptal edilen seferler oldu. Satış Müdürlüğü olarak ilk hedefimiz uçuşların düzene girmesi ve iptallerin yaşanmamasıdır.” dedi.
Nevşehir’de havalimanı olduğunun yeterince bilinmediğine işaret eden Şahan, “Tanıtım ve bilgi eksikliği bulunuyor. İnsanlar, “Kapadokya’da havalimanı mı var?, Dışarıdan uçak gelebilir mi?” diyor. Halen İstanbul- Nevşehir seferlerinden haberi olmayan çok sayıda insan bulunuyor. Etkili tanıtımla bu sorunu aşmaya çalışacağız.” diye konuştu.
THY olarak önemli gördükleri bir diğer sorunun da bölgeye gelen ziyaretçilerin Kayseri Havaalanı'nı tercih etmeleri olduğunu ifade eden Şahan “Kayseri- İstanbul arasında günde 6 sefer var. Kapadokya’ya gelen yolcuların yüzde 40’ı Kayseri’yi tercih ediyor. Biz ise Kapadokya’ya gelenlerin Nevşehir Havalimanı'nı tercih etmelerini istiyoruz. İleri ki süreçte Niğde, Kırşehir ve Aksaray yolcularının da burayı tercih etmelerini sağlamaktır.” görüşünü dile getirdi.
THY’nin gittiği her yere değer katan önemli bir marka olduğunu kaydeden Şahan, bu kapsamda Nevşehir’in tanıtılması ve kalkınmasına da yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz