AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Karşımızda sadece eli silahlı bir terör örgütü yok. Karşımızda, aynı zamanda Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan bir örgüt var" dedi.
Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısının açılışında,gündemdeki konuları değerlendirdi.
Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Başbakan Erdoğan, yarın Mardin'de kutlamalar çerçevesinde yapılacak etkinliklere dikkati çekerek, "Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar konulu bir programla, Mardinli hanım kardeşlerimizle birlikte bu anlamlı günü en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.
Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve eşiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Uludere'ye yaptığı ziyareti değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:
"Irak sınırında, sınır ötesi meydana gelen elim hadisede çocuklarını, eşlerini kaybeden vatandaşlarımızla, özellikle oradaki hanım kardeşlerimizle hasbıhal ettiler, dertlerini paylaştılar, sorunlarını dinlediler. Buradan, Uludere'deki, Ortasu, Gülyazı ve Ortabağ köylerindeki kardeşlerime, misafirperverliklerinden, samimiyetlerinden, muhabbetlerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha, o elim hadisede hayatını kaybetmiş kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, acılı ailelere sabır ve başsağlığı temenni ediyorum."
AK Parti olarak, Türkiye'nin en önemli meselelerinden terör meselesini çözmek için uzun süredir büyük bir kararlılıkla gayret gösterdiklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:
"Bizim, Kürt meselesiyle ilgili terör sorununa bakışımız en başından beri bellidir. Partimizin programını açtığınız zaman veya televizyon ekranlarında bizi izleyenler partimizin programını açtıkları zaman Güneydoğu, Doğu, Kürt Sorunu adına ne derseniz deyin bununla ilgili orada geniş bir şekilde bizim düşüncemizin ne olduğunu ne yapmak istediğimizi o kuruluştaki programımızda okurlar. Orada bunu görürler. Bizimki sonradan icat edilmiş veya sonradan gündeme gelmiş bir konu değildir ve daha sonra bu gelişerek, genişletilerek yaptığımız çalışmalarla 2005 Ağustos'unda Diyarbakır'da yaptığım konuşmayla adeta bir ivme kazanmıştır. Bu sorun 3 Kasım seçim beyannamemizde, ardından hükümet programlarımızda etraflıca ele almak suretiyle bunun çözümüne yönelik adımlar attık."
2010 yılında, hükümet olarak Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi adı altında, bu meseleyi köklü şekilde çözmek üzere yeni ve kararlı bir süreci başlattıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu süreç, milletimizden iki kez üst üste onay aldı. Birincisi, 12 Eylül 2010 halk oylamasında milletimiz, bize güvendiği, bize inandığı ve politikalarımızı desteklediği için sandık yoluyla ispat etti, ortaya koydu. Herhalde bu işin onayını anamuhalefet veya muhalefetteki partilerden alacak değiliz. Milletten alacağız. Millet de bunun onayını verdi. Ardından, 12 Haziran 2011'de, Türkiye'nin her kesiminden, her coğrafi bölgesinden oy alarak, Türkiye genelinde her iki kişiden birinin teveccühüne mazhar olarak, her alandaki politikalarımızla birlikte, Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizi de bir kez daha halkımızın desteklediğini, onayladığını gördük."
"Biz, bize verilen desteği heba etmek niyetinde asla değiliz" diyen Erdoğan, şöyle dedi:
"Milletimize hayal kırıklığı yaşatmaktan bugüne kadar özenle kaçındık, Allah'ın izniyle bundan sonra da kaçınacak ve milletimize hayal kırıklığı yaşatmayacağız. Ancak şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. Kürt meselesi veya terör meselesi veya Güneydoğu, Doğu denilen olgu göründüğünden çok daha büyük, karmaşık, iç içe geçmiş bir sorunlar kümesidir. Ama bu ilanihaye devam eden bir süreç midir? Bunu da ben paylaşmıyorum. Çünkü biz burada ciddi mesafeler aldık; ciddi meseleler kat ettik. Peki mesele nedir? Mesele, eli silahlı bir terör örgütüyle mücadele meselesi değildir. Bunun siyasi boyutu var. olayın aslı budur. Bunun diplomatik, ekonomik boyutu var. Bunun güvenlik boyutu var. Bunun sosyolojik, psikolojik, kültürel boyutu var. Hep bunu anlattık.
Bir de bu meselenin, istismar boyutu, çıkar boyutu, karmaşık bir uluslararası ekonomik ve uluslararası siyasi boyutu var. Buraya çok dikkat edelim. Yaklaşık 30 yıldır devam eden terör, birilerinin işine geldiği için, birilerine ciddi çıkar sağladığı için desteklenmiş, büyütülmüş, korunmuş ve kollanmıştır. Burada insan kaçakçılığı mı ararsın, var. Burada esrar eroin kaçaklığı mı istersin, var. Buradan çok ciddi imkanlar elde ediliyor. Burada silah kaçakçılığı mı istersin, var. Bunların hepsi bu işin içinde. Sadece yurt dışında değil, yurt içinde de siyaseti dizayn etmek, toplumu dizayn etmek adına terör bir araç, bir malzeme, bir taşeron olarak kullanılmıştır.
Karşımızda sadece eli silahlı bir terör örgütü yok. Karşımızda aynı zamanda Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan bir örgüt var. Karşımızda uyuşturucu trafiğini yöneten, uluslararası karteller tarafından taşeron olarak kullanılan bir örgüt var. Karşımızda, ülke içindeki birtakım çeteler tarafından kullanılmış, ülke içindeki bazı karanlık odaklara taşeronluk yapan bir örgüt var. Türkiye üzerine emelleri olanların, siyaset üzerine planları olanların adeta kiraladıkları, ihale verdikleri, büyütüp besledikleri bir örgüt var. Nitekim bunların bir kısım liderlerinin paralarına Amerika'daki bankalarda el konulmuştur. Neden? Bu yüzden. Biz sadece dağdaki teröristle değil, işte onun arkasındaki bu kirli ellerle, onun arkasında, ipleri elinde tutan kirli odaklarla da mücadele ediyoruz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz