"Kenan Evren’in yargılandığı davaya müdahil olacağız"

Kenan Evren’in ‘Bir sağdan bir soldan astık’ sözünü hatırlatan 12 Eylül darbesinin mağdurları, mahkemede bu...

Kenan Evren’in ‘Bir sağdan bir soldan astık’ sözünü hatırlatan 12 Eylül darbesinin mağdurları, mahkemede bu itirafın hesabını sormak istiyor. Bazı aileler, Evren’den tazminat istemeye ve Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davaya müdahil olmaya hazırlanıyor.
12 Eylül döneminde idam edilenlerden biri de Fikri Arkan'dı. Ankara'da yaşayan Arkan, ülkücü görüşleri nedeniyle darbeciler tarafından gözaltına alındı ve sıkıyönetim mahkemesi tarafından idama mahkum edildi. Arkan, 27 Mart 1982 sabahının ilk saatlerinde Mamak Cezaevi'nde 32 yaşında idam edildi. Ülkücülükten yargılanan ve darbenin ardından yurtdışına kaçan Alaattin Arkan, kardeşinin ardından hâlâ gözyaşı döküyor. 64 yaşındaki ağabey, Kenan Evren ve arkadaşlarının yargılanmasını ise yallardır beklediklerini ifade ediyor.
12 Eylül Darbesi’ni yapan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında kabul edilen iddianameyi yıllardır beklediklerini kaydeden Alaattin Arkan şöyle konuşuyor: “Ben 12 Eylül 1980 darbesinin mağduru olarak Kenan Evren ve değer darbecilerin yargılanmasını istiyorum. Bana, Ülkü Ocakları’na ‘ajan olarak gireceksin.’ dediler. Ben, bunları kabul etmediğim için işkencelere maruz kaldım. Maddi ve manevi olarak yıprandım. Ve hala, o dönem yaşadıklarımdan dolayı mağdur olmaktayım. Benim bu şekilde mağdur olmama sebep olan kişilerin yargılanmasını istiyorum. 15 yaşındaki kardeşimi nasıl astırıyorlarsa, onlarca insanın mağdur olmasına nasıl sebep oluyorsa, idamını istemem söz konusu değil ama cezaları ne ise onu çekmelerini isterim. Hatta davaya müdahil olmak için avukatımı bile görevlendireceğim.”

Reklam
Reklam

REFERANDUM MHP’LİLERE İYİ BİR DERS OLDU
Referandumda kendisinin “Evet” dediği için ülkücü camia tarafından dışlandığını dile getiren Alaattin Arkan şöyle devam etti: “O dönem MHP’liler geldiler bana. Benle barışmak istediler. Ama kabul etmedim. Ben o referandumun MHP’lilere çok büyük bir ders verdiğini düşünüyorum. Ulucanlar Cezaevi’ni ziyarete gitmiştim. Kardeşimin yattığı yatağı gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Darağacını görünce de bayıldık. Oranın müze olması çektiklerimizin hafızalarda kalması için çok önemli. Ama bizimkiler (MHP’liler) bu işi de sahiplenmeye çalıştılar kusura bakmasınlar. Oranın müze olmasını AK Parti Milletvekili Veysel Tiryakioğlu gerçekleştirdi. Ayrıca, bizim yaşadığımız acıların gündeme gelmesini sağlayan ve bu olayın bu boyuta taşınmasını sağlayan Başbakana da teşekkür ederim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz