"Kentsel Dönüşümde Vatandaşların Huzurunu Bozacak Eylem Içinde Olmayacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde vatandaşı itip kakacak, vatandaşların huzurunu bozacak eylem...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde vatandaşı itip kakacak, vatandaşların huzurunu bozacak eylem ve hareketin içinde olmayacaklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Korucuk Park'ın açılış töreninde konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin 1999'da büyük bir travma yaşadığını, 18 ila 20 bin insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Travmanın acısını unutmaları gerektiğini kaydeden Erdoğan Bayraktar, "Sıkıntısını unutmamız lazım. Ama geleceğimizi inşaat etmek bakımından bunları bilmeliyiz. Onlar büyük bir yıkım ve travmadır. Ama geleceğimizi inşaa etmek bakımından da bize çok ciddi bir uyarıdır. Ülkemizin, yörelerimizin röntgenini çekme bakımından da çok ciddi bir ikazdır." dedi.

Reklam
Reklam

Dünyada şehirleşmenin arttığını ifade eden Bayraktar, Türkiye'de 1924'lerde yüzde 15 olan şehir nüfusunun bugün yüzde 76'lara yüzde 80'lere geldiğini vurguladı. İstanbul'un nüfusunun 15 milyona dayandığını vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi; "Ama biz köylerimizi de yine yaşanabilir olmak, 'şehirde ne varsa köyde de o olsun' gayreti içerisindeyiz. Türkiye kalkınma için ciddi bir mücadele veriyor. Bugün Arap baharı oldu. Çevremizde sıkıntılar var. Kuzey Afrika'da sıkıntılar oldu. Suriye'de sıkıntı var. Filistin'de kardeşlerimiz kan ağlıyor. Bütün bu sıkıntılara rağmen Türkiye kalkınmasını sürdürüyor."

Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Bakan Bayraktar, vatandaşlara riskli binalarda oturmamaları çağrısında bulundu. Vatandaşı itip kakacak, vatandaşların huzurunu bozacak eylem ve hareketin içinde olmayacaklarını söyleyen Bayraktar, "Biz kentsel dönüşümün elzem olduğunu söylüyoruz. Kentsel dönüşüm ne kadar elzem ise bizim depreme dayanıksız binalardan, sakat ve salaş binalardan, mühendislik hizmeti almamış binalardan kurtulmamız ne kadar elzemse, bu işi vatandaşlarımızla gönüllülüğe dayalı, rızaya dayalı, karşılıklı empati içerisinde yapmakta o kadar elzemdir. Onun için diyoruz ki vatandaşlarımızda bu işe azmetsinler. Bu işte elini taşın altına koysunlar. Riskli binalarda oturmasınlar. Vatandaşımızın canı, malından daha önemlidir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bayraktar, konuşmasının ardından Korucuk Park ile birlikte Çark Deresi Rekreasyon Projesi'nin 3. etabı ve Korucuk duble yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: