"Kitap okuma bilinci ailede başlatılmalı"

Muş İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Ayşegül Öncel Şahin, kitap okuma bilincinin önce ailede başlatılması gerektiğini...

Muş İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Ayşegül Öncel Şahin, kitap okuma bilincinin önce ailede başlatılması gerektiğini söyledi.
2 ay önce Bayburt Aydıntepe İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden Muş İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ne rotasyon ile gönüllü olarak atanan Şahin, kütüphanede yoğun bir çalışma başlattı. 1940’lı yıllara ait olan ve güncelliğini yitirmiş olan kitapları ayırttırıp Alparslan Üniversitesi’nde görevli öğretim görevlilerinin istifadesine sunan Ayşegül Öncel Şahin, bazı kitapları da okullara dağıtmaya başladıklarını söyledi.
2 ay içerisinde yaklaşık olarak 5 bin yeni kitap aldıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu: “Kütüphanemizde bulunan ve güncelliğini yitirmiş olan tarihi, felsefi ve edebiyat kitaplarını Alparslan Üniversitesi’nde görev yapan hocalarımıza, diğer kitapları ise ayırt ederek okullarımıza vermeye başladık. Raflarımızda yer açıp kütüphanemize yaklaşık 5 bin adet yeni kitap kazandırdık. Bu kitaplarımızı sistemimize girip okuyucularımızın hizmetine sunacağız.”
Kütüphaneye yeni alınan kitapların genellikle yetişkinlere yönelik olduğunu belirten Ayşegül Öncel Şahin, kitapların kütüphaneye gönderilen 5 bin TL ödenek ile alındığını söyledi.
Muş’ta kitap okuma alışkanlığının iyi olduğunu kaydeden Şahin, Muş’ta aktif okuyucu sayısının pasif okuyucu sayısından fazla olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz