"Konut alırken depreme dayanıklılığına bakın"

Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Tunçyürek, vatandaşlara konut alırken depreme dayanıklılığını araştırmaları...

Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Tunçyürek, vatandaşlara konut alırken depreme dayanıklılığını araştırmaları uyarısında bulundu. Tunçyürek, vatandaşların depreme karşı doğal afet sigortası yaptırmalarını da tavsiye etti.
Kırşehir'in, Kırıkkale Keskin, Akpınar ve Seyfe'ye doğru uzanan kırık üzerinde olduğunu ve depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Tunçyürek, afet yaşandığında doğal afet sigortasının geri dönüşüm açısından önemli olduğunu, sigorta ile zararların giderileceğini söyledi. Tunçyürek, vatandaşların ev alırken binanın güzelliğinden ziyade sağlamlığına önem vermeleri gerektiğini, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) garantili malzemeleri kullanan binaların tercih edilmesini tavsiye etti.
Kırşehir'in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını belirten, Tunçyürek, "Kırıkkale Keskin, Akpınar ve Seyfe'ye doğru uzanan bir kırığımız mevcut. 1938'de deprem yaşanmış. O zaman ki yerleşim ve nüfusa göre gayet ciddi hasarlara ve ölümlere sebebiyet vermiş. Bilim adamları, bir yerde afet, bir tek deprem olarak değil, sel veya başka bir olay olmuşsa bunun tekrar etme özelliği vardır ve hazırlıklı olun diyor. İlimizde, 1999 yılında çıkan Yapı Denetimi Yönetmeliği ile birlikte sağlıklı binalar yapılmaktadır. Çürük binalar çıkar mı bilemem, ama Van'da gördük yan yana iki binanın biri yıkılmış, diğeri duruyor. Kesinlikle binaların doğal afet sigortası yaptırılsın. Bu hususa vatandaşların özellikle uymaları gerektiğini belirtiyorum. Çünkü afet başımıza geldiği zaman bu bizim için geri dönüşüm olacaktır. Evimiz yıkıldıysa evimize kavuşacağız. Zarar gördüyse zararı giderilecektir. Aksi takdirde devlet herhangi bir yardımda bulunmayacaktır. İkinci husus vatandaşlarımız ev alırken binanın sağlamlığı üzerinde dursun. TSE garantili malzemeler kullanılmış binaları tercih etsin. Güzelliğinden ziyade binanın sağlamlığı üzerinde dursun ve buna dikkat etsinler." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz