"Kredi kartında tek limiti istiyoruz"

Başbakan Yardımcısı Babacan son dönemde kredi kartına tek limit uygulanması konusunda çıkan haberleri doğruları ve BDDK’nın konuyu araştırdığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Babacan konuyla ilgili BloombergHT‘ye yaptığı açıklamada, “Kartta tek limit için yeni bir bilgisayar programı gerekli. Kartta tek limit meselesini finansal istikrar komitesi’nde konuştuk. Bunu istiyoruz. BDDK araştıracak” dedi.

Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Babacan, “2012'de yüzde 4 büyüme hedefimiz, Avrupa’da mevcut durumun devamı üzerine kurulu. 2012'de en önemli konular euro bölgesi, cari açık ve enflasyon. Büyüme 4. konumuz” dedi.

Düşük enflasyonu garanti altına alına kadar Merkez Bankası’nın tek önceliğinin enflasyon olacağını söyleyen Babacan, “Enflasyon bir süre yüksek kalacak. 2012 sonunda yüzde 5'lik hedefin patikasına girecek. Enflasyonu yükselten gelişmeler Merkez Bankası’nın kontrolünde” dedi.

Reklam
Reklam

Euro bölgesinin parçalanması durumunda herkesin büyük bedel ödeyeceğini söyleyen Babacan, bundan karlı çıkan ülke olmayacağını vurguladı.

Avrupa’da mevcut durumun sürdürülemez olduğunu söyleyen Babacan, “Ya euro parçalanacak ya mali birlik oluşacak” diye konuştu.