"küresel Değişimin Yönü; Kaos Mu, Adalet Mi?" Konulu Sempozyum Başladı

Malatya Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından organize edilen "Küresel Değişimin...

Malatya Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından organize edilen "Küresel Değişimin Yönü: Kaos Mu, Adalet Mi?" konulu sempozyum başladı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına; Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tümebayev, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Sempozyum öncesinde bir konuşma yapan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tümebayev, Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostane ilişkilerin artarak devam ettiğini belirtti. Tümebayev, "Dilimiz ve dinimizin ortaklığı Kazakistan ile Türkiye'yi birbirine yakınlaştırmıştır. Bağımsızlığımızdan bu yana iki ülke arasındaki dostane ilişki ve bağ hiç kesilmiş değildir. Kazakistan ile Türkiye arasında iş birliği ve strateji ortaklığı sağlam bir şekilde ilerlemektedir" diye konuştu. Türkiye'nin dünya siyasetinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Tümebayev, şunları aktardı: "Türkiye, son yıllarda ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu. Sanayisi de hızla gelişen bir ülkeye dönüştü. Türkiye,

Reklam
Reklam

dünya siyasetinde önemli bir yere sahip. Bulunduğu bölgede de söz sahibi bir ülke konumunda bulunuyor. Ortadoğu, İran, Afganistan'daki sorunların çözümünde de Türkiye'nin etkisini göstereceği muhakkaktır."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, küresel değişmeyi durdurmanın mümkün olmadığını savunarak, "Küreselleşmenin önüne geçemeyiz. Dolayısıyla insanların yapmış olduğu gelişen teknoloji, bilim, keşifler ve yeni buluşlar dünyayı adeta küçülttü" dedi.

BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer de, "Küreselleşme denilen bu süreçte, sayısız hastalığa çare bulunmuş, insanların yaşam süresi uzamış, başta iletişim ve ulaşım olmak üzere bilim ve teknoloji alanında meydana gelen gelişmeler insanoğlunun hayatını alabildiğine kolaylaştırmıştır. Bütün bu gelişmelerin ağırlıklı olarak yaşandığı 20. yüzyıl, iddia edildiği gibi ne daha barışçıl ne daha özgürlükçü ne de daha sivil bir yüzyıl olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmamaların ardından Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tümebayev, programı düzenleyen BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer'e hediye takdiminde bulundu. Sempozyumun 31 Mart Cumartesi günü sona ereceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: