"Kürtler artık PKK'ya karşı sesini yükseltmelidir"

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Emennullah Gündüz, PKK'nın Kürtler için yüz kızartıcı, utanç verici...

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Emennullah Gündüz, PKK'nın Kürtler için yüz kızartıcı, utanç verici bir hale geldiğini belirterek, Kürtlerin artık terör örgütüne karşı sesini yükseltmesi gerektiğini söyledi.
Kan ve gözyaşından beslenen, hunharca insanları öldüren PKK'nın Kürt halkını temsil etmediğini vurgulayan Güzdüz, "Dış güçlerin Türkiye’ye karşı kullanacağı silah PKK’dır. Artık PKK, Kürtler için yüz kızartıcı, utanç verici bir hale gelmiştir. Bu örgüt kurulduğu günden bu yana en çok Kürtlere zarar vermiştir." dedi.
Emennullah Gündüz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’in Midyat ilçesinde, son zamanlarda terör örgütü PKK’nın sivil ve masum vatandaşlara yaptığı çirkin saldırılara işaret etti. Gündüz, “PKK, Kürtleri temsil etmiyor. Kürt halkının bunu cesurca dile getirmesi lazım.” ifadesini kullandı. Büyük Anavatan Partisi’nin ismini değiştirip bundan sonra Birlik ve Huzur Partisi olarak siyasete devam edeceğini vurgulayan Genel Başkan Gündüz, PKK’nın 'kurutulması gereken bir bataklık' olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

“KÜRT HALKININ CESURCA DİLE GETİRMESİ LAZIM”
Kendisinin de bir Kürt olduğunu hatırlatan Gündüz, şöyle konuştu: "Bugün PKK masum değildir ve hiçbir şekilde samimi bir oluşum değildir. Bunun karşısına artık cesurca çıkıp duygu ve düşüncelerini Kürt halkının dile getirmesi lazım. Bir korku imparatorluğu kurarak bu bölgeye hükmetmektedir. Bu haklı ve yaygın oluklarını göstermiyor. PKK, eşittir Kürt değildir. İnsanların kanından ve gözyaşından beslenen, hunharca ve gaddarca insanları öldürerek kendi egemenliklerini kurmaya çalışıyorlar. Oluşan yenidünya düzeninde Türkiye artık yükselen bir değer olmuştur. Özellikle Ortadoğu’da olan olayların artık Türkiye önünde şekilleneceği ve oluşacak düzende Türkiye’nin çok etkin bir rol alacağı görülmektedir. Bunu istemeyen dış güçlerin Türkiye’ye karşı kullanacağı silah PKK’dır. PKK için sonun başlangıcıdır. Son başlamıştır artık. Bugün PKK’nın bitmesi bölgedeki insanımızın sorunlarının tümün bitmesi ve Türkiye’nin hızlı bir şekilde sıçrayış gerçekleştirmesidir. Artık PKK Kürtler için yüz kızartıcı, utanç verici bir hale gelmiştir. Çünkü bunların yaptığı şey, sorunları çözmek ya da Kürtlere bağımsızlık kazandırmak, özgürlük kazandırmak değil, kendi varlıklarını sürdürmektir. Bu örgüt kurulduğu günden bu yana en çok Kürtlere zarar vermiştir. Kan dökmüştür ve gözyaşı üzerinden beslenmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz