"malatya Gastronomi, 4X4'lük Lezzetler" Sergisi İlgi Gördü

Ankara'da 18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2. Malatya Günleri'nde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler...

Ankara'da 18-22 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2. Malatya Günleri'nde Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce yörenin yemek kültürü tanıtıldı.

Vali Ulvi Saran tarafından başlatılan Malatya Kitaplığı çalışması içinde yer alacak Malatya Yemek Kültürü kitabıyla ilgili olarak İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim H. Kılıç'ın hazırladığı "Malatya Gastronomi, 4x4'lük Lezzetler" sergisi açıldı. Ankara'da ilgi gören sergiyi ziyaret eden bakan ve üst düzey yetkililer, yöresel yemeklerin çeşitliliği karşısında hayretlerini gizleyemediler. Sergiyi gezen Ankara Divan Oteli'nin şefi de Malatya yemek kültürü tanıtımı için davette bulundu. Sergiyi gezenlerin hazırlanacak kitaptan edinebilmek için şimdiden yüzden fazla sipariş verdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Pütürge yöresinin acılı ayranından, Darende'nin herse yemeğine, Arapgir'in tandır kebabından Polat'ın içli köftesine, Malatya'nın bulgur ağırlıklı köftelerinden fırın yemeklerine, yassı kadayıf, peynir helvası, kayısı tatlısı, Malatya kurabiyesi gibi tatlı çeşitleriyle kayısılı malatya yemeklerine kadar yöresel lezzetler ziyaretçilerin ağzını sulandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: