"Maraş Olayları 12 Eylül'e Zemin Hazırlamak Için Yapılan Bir Provokasyondur"

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şube Başkanı Hasan Ali Üçek, Maraş olaylarının 12...

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Aydın Şube Başkanı Hasan Ali Üçek, Maraş olaylarının 12 Eylül'e zemin hazırlamak için derin güçler tarafından tasarlandığını ve bu derin güçlerin olayın çözülmesini önlediğini söyledi.

Bir gurup dernek üyesi ile İstasyon Meydanı'nda basın açıklaması yapan Hasan Ali Üçek, “Maraş olayları 12 Eylül'e zemin hazırlamak için yapılan bir provokasyon.” dedi. Üçek, şöyle devam etti: “Böyle büyük ölçekli bir senaryonun derin güçler tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştır. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü, katliamın gizli belgelerinin açıklanması, karanlıkta kalmış gerçek faillerin bulunması ve Alevilerden özür dilenmesidir. Yeni katliamlar yaşamamak için Maraş’ın unutturulması yönündeki girişim ve çabalara set çekmek toplumun ve devletin yüzleşmesini sağlamak bu açından önem taşımaktadır. Karanlıkta kalan bütün katliamların aydınlığa kavuşması için mücadele veriyoruz. Bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyor, vereceğimiz desteğin farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşayabileceği bir Türkiye özleminin geçekleşmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye geçmişindeki utançları temizlemek ve geleceğini de aydınlatmak zorundadır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları aslan unutmamıştır, unutmayacaktır."

Reklam
Reklam

Dernek üyelerinin destek verdiği basın açıklaması, atılan sloganların ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: