"Mehmet Akif Ersoy Dönüyor, Ya Siz Neredesiniz"

İzmir'de Özel Bayraklı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Özel Bayraklı Akşam Lisesi tarafından milli şairimiz...

İzmir'de Özel Bayraklı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Özel Bayraklı Akşam Lisesi tarafından milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde "Safahat: Mehmet Akif Ersoy dönüyor, ya siz neredesiniz" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen oyun izleyenler tarafından beğeniyle izlendi.

Oyunda İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran oyuncu Ahmet Yenilmez, salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Tiyatro oyununu öğrenciler, öğretmenler ve idareciler izledi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Özel Bayraklı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Özel Bayraklı Akşam Lisesi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bekir Kocagöz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve eserlerini genç kuşaklara daha fazla tanıtmak amacında olduklarını söyledi. Yeni nesillerin İstiklal Marşı'nı, onu kaleme alan Mehmet Akif Ersoy'u ve aziz vatanın ne şartlar altında kurtarıldığını daha iyi öğrenmesi gerektiğini aktaran Kocagöz, "Öğrencilerimize vatanımızın hangi şartlar altında kurtarıldığını daha iyi anlatmalıyız. İstiklal Marşı'nın ruhunu ve Mehmet Akif'i daha iyi tanıtmalıyız. Bu düşüncelerle oyunu sahneledik. Öğrencilerimize yönelik bu tür kültürel etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz