"mektup Koçları" Engellere Köprü Oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli çocukların özgüvenlerini artırıp diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlayacak anlamlı bir projeye daha...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli çocukların özgüvenlerini artırıp diğer çocuklarla kaynaşmasını sağlayacak anlamlı bir projeye daha imza attı.

Birbirini tanımayan 10 engelli ve 10 engelli olmayan ilkokul öğrencisinin 1 ay boyunca mektuplaşacağı projede üniversite öğrencilerine de görev düşüyor. Adeta bir postacı gibi öğrencilerin yazdıkları mektupları birbirlerine ulaştıran üniversiteli mektup koçları, "Biz de bu mektupları heyecanla bekliyoruz" diyerek farklı duygular yaşadıklarını ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesi, engelli olmayan çocukların, çeşitli özür gruplarından yaşıtları ile fiziki anlamda bir araya gelmeksizin arkadaşlık ilişkisi kurmalarına imkan tanıyan bir projeyi hayata geçirdi. Fiziki farklılıkların arkadaşlıklara engel olmadığının topluma bir kez daha gösterileceği projede 10 engelli ve 10 engelli olmayan ilköğretim okulu öğrencisi bir ay boyunca birbirlerine mektup yazacak. "Mektup Arkadaşım" adı verilen projede yazılan bu mektuplar ise gönüllü 10 üniversite öğrencisi tarafından ulaştırılıyor.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede görev alan üniversite öğrencileri çok mutlu. Çok anlamlı bir çalışmada yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden mektup koçları, mektupları ulaştırırken çok duygulandıklarını ifade etti. Çocukların mektupları heyecanla beklediklerini, mektupları okurken yaşadıkları sevinçle mutluluklarının arttığını belirten mektup koçları, "Artık biz de bu mektupları heyecanla bekliyoruz" dedi. Bir nevi postacı görevini üstlenecek üniversiteli mektup koçları yaşanan heyecanları ve mutlulukları birebir gözlemleyecek. Bu gözlemlerini aktararak projenin hedefi olan kaynaşmanın gerçekleşmesi sağlanacak.

Anlamlı projede ilköğretim öğrencileri birbirlerini 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası'nda gerçekleşecek, "Engelsiz Eğlence" programında ilk kez görecek. Mektup Arkadaşım Projesi, Antikkapı Resraurant'ta sahne üzerinde mektup çiftlerinin tanışmaları ve çocuklar için özel olarak belirlenen hediyeleri birbirlerine vermeleri ile sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz