"Mersin’de işsizlik oranını tek haneli rakama indireceğiz"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2011 yılı sonunda ildeki işsizlik oranını tek haneli rakama indireceklerini...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2011 yılı sonunda ildeki işsizlik oranını tek haneli rakama indireceklerini belirtti. Mersin’de bunu başaracak zenginliğin bulunduğuna işaret eden Güzeloğlu, “Önemli olan bunu harekete geçirmek, bunu kesimler arası sağlıklı bir iş birliği içerisinde sonuca dönüştürebilmektir” dedi.
Güzeloğlu, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Gelişme Alanı’ndaki Ekosis tesislerinde Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri ve sanayicilerle bir araya geldi.
Güzeloğlu, Mersin’de göreve başladığı günden itibaren Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) de işadamları ve sanayicilerle 20’ye yakın buluşma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Buluşmaların her seferinde önemli bilgiler aldıklarına işaret eden Güzeloğlu, “Bu bilgiler paylaşılarak, keyifli ve güzel sonuçlara ulaşıldı” diye konuştu.
Mersin’de göreve başlarken en önemli sorunun istihdam olduğuna dikkat çektiklerini ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: “Mersin’de işsizliğin çözümüne dönük ortak bir çaba ve ortak bir kararlılığı hep birlikte sergiledik. Geriye dönük baktığımızda Mersin’de çok büyük bir başarıyı elde ettiğimizi görüyoruz. 2009 yılında yüzde 17.6 olan işsizlik oranı, 2010 yılı sonu itibariyle yüzde 14.1’e geriledi. 2011’in ilk 7 ayında ise bu oran yüzde 10.5’lere kadar düştü. 2011’in sonunda Mersin’de işsizliği tek haneli rakama indireceğiz.”
Mersin’in işsizlikle mücadelede ve istihdam konularında büyük başarı elde ettiğini vurgulayan Güzeloğlu “2010 yılı sonunda 2009 yılına göre, yüzde 2.5 işsizlik oranında net bir azalma gerçekleşti. 2010 yılı sonunda doğrudan 40 bin iş ve istihdam sağlanmış oldu” ifadesini kullandı.
Mersin’de 1 yıl içerisinde 5 bin yeni istihdam hedefi koyduklarına dikkat çeken Güzeloğlu bu hedefi şu anda aşarak aşarak 10 bine çıkardıkları bilgisini verdi.
Şu anda OSB’deki tesislerin inşaatında bin 500 kişinin çalıştığını ifade eden Güzeloğlu, “Doğrudan istihdam çok çok ötelere ulaştı. Bu istihdam artışının en önemlilerinden ve en değerlilerinden biri de OSB’de yapılan çalışmalar olmuştur. Mersin-Tarsus 2. OSB dediğimiz alan, ülkemiz ve ilimiz adına; koyulan hedeflerin elde edilmesi adına çok önemli bir katkıyı sağlayacaktır.” dedi.
Mersin-Tarsus 2. OSB hakkında bilgi veren Güzeloğlu burada 43 parselin bulunduğu ve tamamının tahsis edildiğini kaydetti.
36 büyük sanayicinin bu bölgede tahsisleri aldığını anlatan Güzeloğlu şöyle devam etti: “Şu anda içinde bulunduğumuz EKOSİS’in dahil olduğu 3 firmamız üretimde. 6 yatırımcı firmamızın inşaatları devam etmekte. Diğerlerinde de proje çalışmaları sürüyor. Devam eden yatırımlar içinde ülkemizin çok büyük hem girişimci ve yatırımcı gurupları var. Bunun için Eylül ayı sonunda alt yapı dediğimiz, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve benzeri bütün yatırımlarımızı tamamlayacağız. Su bağlantısı için ise Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğüyle (MESKİ) yapılan anlaşma sonucunda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaların da bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Elektrik için ihale 2 boyutlu yapıldı. Yıl sonu itibariyle bunların tamamlanması planlandığı şekilde devam edecek.”
Mersin’de 3’cü OSB’nin yapılması içinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Güzeloğlu bu ay içinde Sanayi Bakanlığına teklif sunacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz