"Mersin’in kalkınmasında Tarsus’un rolü büyük"

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Mersin’in kalkınmasında Tarsus’un büyük rolü olduğunu belirtti. Müstakil Sanayici ve İşadamları...

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Mersin’in kalkınmasında Tarsus’un büyük rolü olduğunu belirtti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mersin Şubesinin (MÜSİAD) her ay yaptığı toplantının sonuncusu Tarsus’ta gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Tarsus ekonomisinin Mersin ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladı. “Tarsus olmasaydı Mersin bugünkü durumda olmayabilirdi” diyen Güldibi, “Tarsus ekonomisi geriye doğru giderse bundan Mersin de etkilenecektir. Bu nedenle Mersin’deki tüm kesimlerin Tarsus’un gelişmesine katkı vermeli.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Tarsus’taki işsizlik sorununa dikkat çekti.
Kocamaz, tekstil sektöründe yaşanan darboğazdan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle Tarsus’ta işsizliğin arttığına vurgulayarak işsizlik konusuna çözüm getirilmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da Tarsus’taki işsizlik oranının Türkiye ortalaması üzerinde olduğunu vurgulayarak bunun el birliğiyle aşılabileceğini söyledi.
İşsizliğin üstesinden Tarsus’a yapılacak yatırımlarla gelebileceklerini anlatan Uzun,
yatırım yapacak iş adamlarının önünün açılması ve iş adamlarına destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Tarsus’ta bulunan fakültelere öğrenci alımının durdurulmasının Tarsus ekonomisi için olumsuz bir durum olduğunu vurgulayan Uzun, İnşallah Mersin’e ikinci bir devlet üniversitesi yapılır ve merkezi de Tarsus olur. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya ise 50’den fazla ilden büyük olan ve tarihi derinliğe sahip Tarsus’un turizm açısından bir cazibe merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Organize Sanayi Bölgesinin Tarsus için önemine değinen Özkaya, tüm bölgeyi etkileyecek Tarsus–Kazanlı Sahil Bandı Projesi ile Çukurova Bölgesel Havaalanının en çok Tarsus’a yarayacağını kaydetti. Toplantı programa katkı veren MÜSİAD üyeleri Ali Kıraç ve Şerif Aydoğan’a plaket verilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz