"O diktatör giderse dostluk barajı yapılır"

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Suriye ile Türkiye arasında Hatay’da kurulması planlanan...

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Suriye ile Türkiye arasında Hatay’da kurulması planlanan Dostluk Barajının yapımının komşu ülkede yaşanan olaylar yüzünden dondurulduğunu söyledi.

Bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Adana’ya gelen Bakan Yardımcısı Akman, Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akman, Beşşar Esed’in kendi insanlarını katletmesini tüm dünyanın gözleriyle izlediğini aktardı.

Bu yıl fazla yağış yüzünden Asi Nehri’nin taştığını ve Amik Ovasıyla birlikte Hatay Havaalanı’nın su altını kaldığını hatırlatan Akman, “Hava alanına uçaklar inemiyordu. DSİ’nin 160 kişilik ekiple yaptığı çalışma sonrası makinelerle orayı temizlemiş durumda. Artık uçaklar inmeye başladı. Oranın kurtuluşu Suriye ile Türkiye arasındaki planlanan dostluk barajının yapılmasına bağlı. İnşallah Suriye’deki bu problemler en kısa sürede ortadan kalkar. Oradaki olumsuzlukları Esed’in kendi insanlarını katlettiğini gözlerimizle seyrediyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu anlamda kararlar alınmasını temenni ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Suriye’nin normal seyrine ulaşmasını temenni ettiklerini ifade eden Bakan Yardımcısı Akman, “En büyük arzumuz da bir an evvel diktatörün o ülkeyi terk etmesi. Orada demokratik bir yönetimin hayata geçirilmesi, bu olduğu takdirde ki, olacak öyle görünüyor. Türkiye ile Suriye’nin çok daha farklı bir noktada buluşacaklarını ve bu barajında yapılacağını umut ediyorum. Projeler yapıldı. Başbakanımız bu ülkeye gitti hatta temel atma töreni yapıldı. Son hadiselerden sonra olduğu gibi kaldı. Ama projenin uygulanması an meselesi. Nasıl ki Kıbrıs’a su götürüyoruz. Bir milyar 200 milyon dolarlık proje hayata geçiriliyor. Geçtiğimiz haftada oradaki barajın temeli atıldı. İnşallah Kıbrıs çok daha güzel hale gelecek. Anamur’dan 87 kilometrelik yer altı bağlantısıyla birlikte Kıbrıs suya kavuşacak. Suriye dost olduktan sonra hem bizim hem de onların açısından bu baraj stratejik öneme haiz. Mutla yapılması gerekir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en önemli projelerinden üçünün GAP, DAP ve Çukurova olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Akman, “Bu projeler bitirildiğinde ülkemiz zirai anlamda çok daha iyi yere gelmiş olacak. Adana bölgesel teşkilatlarımızın merkezi. Orman, DSİ ve meteoroloji bölge müdürlükleri burada. İnşallah Adana için çok güzel çalışmalara imza atacaklar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: