"öğretmene Darp" Olayının Mağduru Öğrenci Oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde, öğretmenin dayısı tarafından darp edilmesi sonrası mağdur olan öğrenci, okula gidemiyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde, öğretmenin dayısı tarafından darp edilmesi sonrası mağdur olan öğrenci, okula gidemiyor.

İddialara göre; astım hastası öğrenciyi zorla beden dersine almak isteyen öğretmeni, gencin dayısının darp etmesi sonucu okulda öğretmenler ve öğrenciler tarafından dışlanan Kızılırmak Lisesi 11. sınıf öğrenci Gözdehan Y., "Doktorum bana astım hastası olduğum için beden derslerine girmemem için rapor verdi. Raporu okula götürdüm müdür bey kabul etti, öğretmenim kabul etmedi. Öğretmenim benden tekrar bir rapor daha istedi. Tekrar bir rapor daha alarak getirdiğim halde öğretmenim raporu kabul etmedi.

Reklam
Reklam

'Doktorunla beni mahkemelik etme, seni de doktorunu da mahkemeye veririm' diye o raporumu da kabul etmedi. Sonuçta ben bir hastayım, doktorum bunu benim sağlığım tehlikede olduğu için bu dersi bana yasakladı. Öğretmenim benim beden dersine girmemi istiyordu. Ben beden derslerine girmediğim için salonda tribün de otuyordum. 'Benim dersimde tribünde karşımda oturamazsın' diyerek bana hakaretler savuruyordu. Benim oturtmama engel oluyordu. Bu olayları anneme anlattığımda annem okula konuşmak için gitti.

Annemin olayından sonra arkadaşlarımı kışkırtarak benim üzerime saldı. Ben okula gidiyorum, iki saat sonra eve geliyordum çünkü okulda hiç tanımadığım insanlar benim karşıma geçip hesap sormaya başladı. Okuldaki öğretmenlerim ve arkadaşlarım hep cephe aldı. Ben okuluma gidemiyorum. Herkes beni psikolojik baskı altında bıraktı. Başarılı öğrenciydim. Ben öğretmenlerim ve arkadaşlarım tarafından sevilen bir öğrenciydim. Bu olaydan sonra okuluma devam edemiyorum" dedi.

Anne Habibe Y. ise, olaydan dolayı mağdur olduklarını söyleyerek, "Kızım gelip bana olanları anlattı. Okulla evin arası 5 dakika. Ben çocuğumun hasta diye onu servisle okula gönderiyorum. Okula görüşmek amacıyla gittim. Kızımın raporu olduğu halde neden böyle davrandığını sordum ve ben çocuğumu 'eğitim alsın' diye okula gönderdiğimi söyledim. 'Astım hastası olan kızıma bir şey olursa bunun hesabını nasıl vereceksiniz' dediğimde öğretmen tarafından darp edildim. Bana yapılan şiddeti onaylamadığım gibi kardeşimin yapmış olduğu bu şiddeti de kesinlikle onaylamış değilim. Bu olaydan 10-12 gün sonra kardeşim duymuş, çok üzgünüm" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz