"Okul Öncesine Harcanan Emek Ve Yatırım, 7 Katıyla Geri Dönüyor"

Okul öncesine yapılan yatırımlar ve harcanan emeğin ülke geleceğine katkısının yedi kat olarak karşılık bulduğu...

Okul öncesine yapılan yatırımlar ve harcanan emeğin ülke geleceğine katkısının yedi kat olarak karşılık bulduğu ifade ediliyor.

Türkiye Özel Okullar Birliği’nin Antalya Rixsos Lares Otel’de düzenlediği ‘Yeni eğitim sistemi ve dijital eğitimde öğretmenin yeri ve önemi’ konulu 12. Eğitim Sempozyumu başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Cem Gülan, okul öncesi eğitimin en az bir yıl zorunlu olması gerektiğini belirtti. Tüm çocukların kademeli olarak okul öncesi eğitim imkanına kavuşturulmasının önemine değinen Gülan, zamanla bu zorunluluğun 36 aylık çocuklara kadar indirgenmesi gerektiğini ifade etti. Okul öncesi eğitimin çok sağlam bir nesil ortaya çıkaracağını ifade eden Gülan, "Yapılan araştırmalara göre okul öncesine harcanan değerlerin ülke geleceğine katkısı bire 7 olarak dönüyor. Yani çok sağlam bir nesil aşağıdan yetişiyor. Eğer 2023 vizyonumuz varsa okul öncesi eğitim zorunlu olmalı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

4+4+4 sistemi ile 66 aylık çocukların okula başlamasını yanlış bulduklarını açıklayan Gülan, bunun eskisi gibi 69 aya dönmesini istedi. Son yapılan kıyafet yönetmeliği ile ilgili de konuşan Gülan, bu konuda ortak akıl ürünü bir yönetmeliğin çıkmasının daha doğru olacağını savundu. Öğrencinin de fikrinin alınması gerektiğini belirten Gülan, "Öğrencinin fikri niye alınmıyor? Yönetmeliğin hiçbir yerinde öğrenci lafı geçmiyor. Onlara zaten kendi tercih etmedikleri şeyleri giydirdiğimiz için bugüne kadar kıyafetleri protesto ettiler. Öğrencinin, velinin ve okulun yönetiminin ortak kararıyla okullar kıyafetlerini belirleyebilir diye çok basit bir yönetmelik yapılabilirdi. İkinci cümle olarak da kıyafetler ekonomik, sağlıklı ve kanunlara uygun olacak denilebilirdi." şeklinde konuştu.

Sempozyuma katılan Antalya Vali Yardımcısı Tuğran Eren ise 1923’te yüzde 90’ı cahil olan bir toplumdan bugünkü topluma gelinmesinin temel nedeninin eğitim olduğunu söyledi. Eğitim öğrenimin en önemli konu olduğunu vurgulayan Eren, çocukların yarına iyi yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip de yaptığı konuşmasında dijital eğitimle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz