"Okuma salonlarında okuyan öğrencilerin yüzde 80’i istediği okulu kazandı"

Mardin Okumayı Sevdirme ve Yaygınlaştırma Derneği (MOSDER) Koordinatörü Bülent Esen, il genelinde açılan okuma salonlarında...

Mardin Okumayı Sevdirme ve Yaygınlaştırma Derneği (MOSDER) Koordinatörü Bülent Esen, il genelinde açılan okuma salonlarında okuyan öğrencilerin ufkunun her geçen gün daha arttığını, buradaki öğrencilerin yüzde 80’inin istedikleri okulları kazandığını söyledi.
MOSDER'in, SODES kapsamında yürüttüğü ‘Eğitimde Yeşeren Ümitler’ projesi dahilinde, Safiye Beşir Atak Koleji'nin konferans salonunda Okuma Salonu öğrencilerine seminer verildi.
Mardin merkez ve ilçelerden yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı semineri, Eğitimci-Pedagog Ali Dolgunyürek verdi. ‘Kaşif Çocuk ’isimli semineri öğrenciler büyük bir dikkatle takip etti. Seminerde öğrencilerin öz güvenini artırıcı, kişilik gelişimlerini geliştirici birçok sunum ve kısa film izlettirildi.
MOSDER Koordinatörü Bülent Esen, proje kapsamında okuma salonunda okuyan öğrencilere ücretsiz ders verildiğini hatırlatarak, şunları ifade etti: ”Eğitimde 'Yeşeren Ümitler Projesi' kapsamında yürütülen faaliyetlerde okuma salonlarında okuyan 300 öğrenciye seminer verildi. Seminerde özellikle öğrencilerin özgüvenini artırıcı, kişilik gelişimlerini geliştirmek açısından çok önemli konular işlendi. Okuma salonlarının hazırlamış olduğu projeye destek veren Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'na, Mardin Valiliği’ne ve SODES’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz