"OMEK, Bir Halk Üniversitesi Kadar Mezun Veriyor"

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne ait Meslek Edindirme Kursları(OMEK) bu yıl 10. kez mezun veriyor. Kurslar 27...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne ait Meslek Edindirme Kursları(OMEK) bu yıl 10. kez mezun veriyor. Kurslar 27 ayrı merkezde 71 branşta vatandaşlara meslek eğitimi kazandırıyor. Bu yıl 5 bin 100 kişinin sertifika alarak mezun olduğu kurslar için Odunpazarı Belediye Başkanı, bir üniversite kadar mezun verdiğini belirtti. Sakallı, "Kursiyerlerimiz sadece hobi olarak bu işi yapmıyorlar, aile ekonomileri ve ülkemizin ekonomisi için de üretiyorlar. Bu anlamda Odunpazarı Belediyesi OMEK bir halk üniversitesi, bir açık üniversite olma özelliğini arttırarak devam ediyor." dedi.

Reklam
Reklam

Odunpazarı Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Kursları 10 yıldır vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. 71 branşta verilen kurslarda yüzlerce vatandaş meslek edinmenin mutluluğunu yaşıyor. Kursiyerlerin ortaya çıkardıkları ürünler yıl sonunda sergiye açılıyor. Bu yıl da Eskişehir Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi’nde açılan sergiyle kursiyerler el emeklerini gösterme imkanı buldu. Bu yıl 5 bin 100 kişinin sertifika alarak mezun oldu. Kursiyerler sertifikalarını Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın ellerinden aldı.

HEM AİLE HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Meslek edindirme kurslarının bir halk üniversitesi olduğunu söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir halkının kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. "Bir açık üniversite gibi çalışıyor. Neredeyse bir üniversitenin öğrencisi kadar öğrencisi var." diyen Başkan Sakallı, bu sene OMEK olarak 27 ayrı kurs merkezinde 71 ayrı branşta 5 bin 100 öğrenciye sertifika verdiklerini belirtti. Sakallı şöyle devam etti: "Bir üniversitenin mezun edeceği öğrencinin neredeyse daha fazlasını bu sene OMEK olarak mezun ediyoruz. Usta öğretici öğretmenlerimiz de, kursiyerlerimiz de annelerimiz babalarımız da sadece bir meslek bir sanat bir hobi üretmiyoruz, aslında sosyal dokuyu da rehabilite ve restore eden bir iş yapıyoruz. Kursiyerlerimiz sadece hobi olarak bu işi yapmıyorlar, aile ekonomileri ve ülkemizin ekonomisi için de üretiyorlar. Bu anlamda Odunpazarı Belediyesi OMEK bir halk ünivertesi, bir açık üniversitesi olma özelliğini arttırarak devam ediyor."

Reklam
Reklam

Odunpazarı Meslek Edindirme Kursları'nda öğrendiklerini el emeğine dönüştüren kursiyerler de oldukça memnun olduklarını belirtti. Yoğun bir eğitim döneminin ardından ürünlerini vatandaşlara sergilemenin heyecanını yaşayan kursiyerler, öğrendikleri sanatları ekonomik yönde değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: