"Ön Koltuk Için Çocuk Ağlamasın Derseniz Babalar Ömür Boyu Ağlar"

Kayseri Develi İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sert, araçlarda ön koltuğun çocuklara özendirilmesi ile ilgili aileleri...

Kayseri Develi İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sert, araçlarda ön koltuğun çocuklara özendirilmesi ile ilgili aileleri uyardı. Sert, ailelerin çocuklarını ön koltukta oturtmamalarını isteyerek, “Çocuklar ağladığı için babaların çocuklarını ön koltuğa oturtuyor. Ama sonrasında ağlayan baba olabiliyor. Buna dikkat etmeliyiz.” dedi.

Develi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği proje çerçevesinde çocuklara trafikte kask takmanın önemi Alman Ludwingsburg İPA Başkanı Hans Erb tarafından slayt eşliğinde anlatıldı. Erb, kask takmanın insan hayatını kurtardığına dikkat çektiği konuşmasında, emniyet kemerinin önemi, araç kullanırken telefonla konuşmanın sakıncaları, cezaların yanı sıra öğrencilerle ailelerin de trafik kurallarına uymaları konusunda uyarma görevi verdi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Enver Ünlü, Karayolları 66 Şube Şefliği tarafından sergilenen karayolları trafik levhalarına sürücüler ve vatandaşlar tarafından yapılan tahribatların maddi boyutları yanı sıra manevi sorumluluklarına dikkat çekti. Ünlü, yayaların ve sürücülerinde daha duyarlı olmasını talep ederek karayollarında emniyetli sürüş için devlet tarafından vatandaşın can emniyeti için konulan uyarı levhalarının daha özenle korunması gerektiğini belirtti.

Mustafa Aksu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere katılan Develi İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Sert, özellikle ön koltuğa küçük çocukların aileler tarafından özendirilmesinin önlenmesi konusunda uyarılarda bulundu. Sert, şu bilgileri verdi: “Niçin çocuğunuzu ön koltuğa oturtuyorsunuz sorusuna sürücü olan babadan şu cevabı alıyoruz. 'Çocuk ağlıyor.' Oysa ön koltuk için çocuk ağlayabilir ve onu susturabilirsiniz. Ama Allah göstermesin bir kaza anında çocuğunuzun başına kötü bir olay gelirse siz ömür boyu ağlayacağınızı biliyor musunuz?” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Enver Ünlü’nün minik trafik polisi Elif Özge Akçalı’nın elinden tutarak salona girmesi ve yılın şoförüne motor yağı hediye edilmesi ilgi çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: