"Örnek Yaşantısıyla Kardeşliği Öğretiyor"

Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Hz. Muhammed'in (SAS) örnek yaşamıyla bütün insanlığa kardeşliği...

Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Hz. Muhammed'in (SAS) örnek yaşamıyla bütün insanlığa kardeşliği öğrettiğini söyledi.

Alanya Alaaddin Keykubat Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen ve geliri yurt yapımında kullanılacak kermese katılan Nursaçan, 'Kültürel farklılıkların Peygamber Efendimiz’in (SAS) ashabındaki yansımaları' konulu konuşma yaptı. Dua ve ayetlerden örnekler vererek, Hz. Peygamber'in bütün insanlığa elçi olarak gönderildiğini ifade eden Nursaçan, O'nun örnek yaşantısıyla kardeşliği öğrettiğini vurguladı. Nursaçan, O'nun sadece bir bölge veya millete değil, Doğu-Batı, bütün zaman ve insanlara, siyaha beyaza ayırım yapmadan herkese elçi olarak gönderildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"Müslüman ana ve babadan dünyaya gelen, minarenin gölgesinde, ezan ülkesinde olan insanlar olarak çok şanslıyız." diyen Nursaçan, şöyle devam etti: "Bu yönüyle çok şükür büyük bir nimete sahibiz. Ama bir Selman-ı Farisi, Yahudi kapılarında peygamberlik yapa yapa son peygamberi buluyor. Ama bizler aramadan bulduk.”

Öte yandan Eşgilik Düğün Salonu'nda yapılan kermesin dördüncü günü de yoğun geçti. Yaklaşık 25 bin kişinin uğradığı kermesin geliri nisan ayında Oba beldesinde merhum Mükerrem Babaoğlu adına yapılacak yurt için kullanılacak.

Ayrıca yurt yararına Hayat Ufuk İlkokulu resim öğretmeni Edip Asan’ın yaptığı iki Osmanlı tuğra kabartması ile Osmanlı kalkanı açık artırmayla satıldı. Osmanlı tuğrasının birini işadamı Mehmet Taşkın, diğerini işadamı İsmail Aktaş ile Turan Aktaş ortaklığı; Osmanlı kalkanını Feyzullah Biçer, İpek kozasından yapılmış Türk bayrağını da turizmci Hasan Uysal aldı.

Kermes kapsamındaki etkinlikte Dursun Ali Erzincanlı, bugün Hz. Muhammed (SAS) ile ilgili naat ve şiirler okuyacak. 29 ve 30 Mart akşamı ise saat 19.00-22.00 arasında Maceracı Murat Yeni’nin sürpriz yarışmaları, hediyeleri, stand up gösterileri olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: