"Partimizden Hiçbir Şekilde Sızdırma Anlamına Gelecek Bir Faaliyet Olmadı"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partilerinde hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, partilerinde hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyetin söz konusu olmadığını söyledi. Kışanak, bunun dışındaki şeylerle ilgili soruşturmanın ise sürdüğünü kaydetti.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kışanak, tutanakların basına sızmasıyla ilgili "Öyle sanıyorum ki medya mensupları da Türkçeyi yeterince biliyorlar. Ama demek ki bilmeyenler var. İzah etmek istiyorum. Sızdırma kelimesi belli bir maksatla bir yere vermek anlamını taşır. Partimizden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmamıştır. Bunun dışındaki şeylerle ilgili biz soruşturmamızı sürdürüyoruz varsa bizim partimizden şu ya da bu nedenle çalınmasına, elde edilmesine, çarpıtılmasına vesile olabilecek bir ihmal, yanlışlık, eksiklik biz bunu kamuoyuyla büyük bir açıklıkla paylaşırız. Şu anda sizinle paylaşabileceğimiz bu kapsamda bir şey söz konusu değil. Fakat net olarak söylüyorum, altını çiziyorum, Türkçeyi de bilen bir Türkiye vatandaşı olarak konuşuyorum, partimizden sızdırma kelimesine denk gelebilecek hiçbir faaliyet asla ve asla söz konusu olmamıştır, olmaz da." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Tutanakların çaycının elinden alındığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Kışanak, "Niye siz senaryo yazıp sonra da bana teyit ettirmeye çalışıyorsunuz, ben size diyorum ki partimiz bu konunun üzerinde titizlikle duruyor, ciddiye alıyoruz, bu konuda kamuoyuyla paylaşacak bir bilgiye bir sonuca ulaştığımızda sizlerle paylaşacağız." karşılığını verdi.

"HEYET HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ"

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılanların serbest bırakılmasına yönelik bir soruya da Kışanak, "Biz bu konuda bir heyet hazırlığı içerisindeyiz. Uzun yıllardır insan hakları alanında mücadele yürüten kurumlar da var, onlar da partimize müracaat ettiler, heyette yer almak istiyorlar. Biz bir parti heyeti hazırlıyorduk, onların müracaatını da değerlendireceğiz. Belki bir karma heyet belki de sadece partimizden bir heyetle bu çalışmayı yürüteceğiz. Ben ailelerine bu konuda şimdiye kadar gösterdikleri sabırlı duruş nedeniyle ve şimdi de bu kavuşmanın mutluluğunu yaşayabilmeleri için parti olarak ellerimizden gelen çabayı yürütüyoruz. En kısa zaman da bunu gerçekleştirebilmek için de çalışmalarımızı hızlandırıyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tarihin belli olup olmadığı konusunda Kışanak, belli olmadığını ifade etti. Heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili olup olmayacağına yönelik bir soruya Kışanak, "Bu partimizin faaliyeti ama onlardan da bir teklif gelirse değerlendiririz ve olumlu yanıtta veririz. Çünkü bize şu anda insan hakları kuruluşlarından böyle bir talep geldi, biz de bu heyette yer almak istiyoruz diye. Parlamentoda bulunan diğer partilerden de böyle bir teklif gelirse biz bunu değerlendiririz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: