"patnos 1. Engelliler Haftası Festivali" Tamamlandı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin organize ettiği ve geniş bir katılım sağlanan "Patnos...

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin organize ettiği ve geniş bir katılım sağlanan "Patnos 1. Engelliler Haftası Festivali" tamamlandı.

Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan festivalin ilk günü, İstanbul'dan gelen "Bremen Mızıkacıları" adlı engelli bireylerin sahne gösterisiyle açılış yaptı, Patnos Devlet Hastanesi Psikiyatristi Dr. Aynil Yenel'in oturum başkanlığı yaptığı, Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim ABD Başkanı Doç. Dr. S.Sunay Yıldırım Doğru ve Uzm. Zeynep Çetintaş'ın "Erken çocuklukta Özel Eğitim ve Kaynaştırma Uygulamaları" konulu seminerleriyle devam etti. Festivalin ikinci günün, farklı engel gruptaki öğrencilerin sahne gösterileriyle başlayıp, Mustafa Kemal Üniversitesi Özel Eğitim ABD Başkanı Yard. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz'ün,"Farklı Gelişen Bireylerin Eğitilmesi" konulu konferansı ve Tutak'ta ikamet eden farklı engel gruptaki öğrencilerin sahne gösterileriyle devam etti. Festivalin üçüncü gününde ise, ilk olarak duyma engelli öğrencilerin Urfa sıra geceleri gösterisi daha sonra Down sendromu hastası Hip Hop dansı salondakiler tarafından beğeni ile izlendi. Öğrencilerin sahne gösterileriyle başlayıp, İstanbul'dan gelen Speech Language Terapy uzmanı Çiğdem Buzul'un "Farklı Gelişen Bireylerde Konuşma Bozuklukları" konferansı ve farklı engel gruptaki öğrencilerin sahne gösterileriyle devam etti.

Reklam
Reklam

Festival sonunda ise, Ağrı- Van Yolu Caddesi trafiğe kapatılarak, İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi öncülüğünde Patnos Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi sahibi Yılmaz Sarıçınar, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Işık, Kaymakamlık Yazi İşler Müdürü Hikmettullah Yiğit ve daire amirlerinin yanı sıra konuşmacılar ve katılımcılarla birlikte, engelli öğrencilerin etrafa çiçek dağıtarak yaptığı "Engelsiz Yürüyüş" düzenlendi. Duyma engelli öğrencinin kaymakamlık bahçesinde yaptıkları folklor gösterileri vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Folklor oyununa İlçe Kaymakamı Niyazi ve vatandaşlar da eşlik etti. Festival programa katılan katılımcılara verilen plaketlerle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: