"pkk'nın Sadece Silah Bırakması Yetmez"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Murat Polat, "PKK'nın sadece silah bırakması yetmez, dağdaki...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Murat Polat, "PKK'nın sadece silah bırakması yetmez, dağdaki silah kadrosunun inip kendisini Türk yargısına teslim etmesi gerekmektedir" dedi.

Parti binasında gündeme ilişkin konuları değerlendiren MHP'li Polat, basın mensuplarının Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü PKK'ya 'silahı bırak' çağrısıyla ilgisi sorusu üzerine açıklamalarda bulundu. Başkan Polat, anlaşmadan ziyade terör örgütünün tamamen teslim olmasından taraf olduklarını belirterek, "Terör örgütü ile mücadele dünyada bu şekilde olmuştur. PKK'nın sadece silah bırakması yetmez, dağdaki silah kadrosunun inip kendisinin Türk yargısına teslim etmesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yargıçlarının da vereceği cezaya da razı olmaları gerekmektedir. Biz geçmiş dönemlerde de karşılıklı ateşkeslerin yanlış olduğunu sürekli söylemişizdir. Bu da anladığımız kadarıyla bir ateşkes çağrısıdır. Sonuçta PKK bir terör örgütüdür, devlet değildir. Onlar silah bırakırsa biz de operasyon yapmayız. Bu iki devlet arasında olması gereken bir hukuktur. Terör örgütü ile bu şekilde uzlaşılmaz, masaya varılmaz. 1990'lı yıllarda bir sefer böyle bir şey yapıldı. Türkiye bunun bedelini çok ağrı ödedi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Polat ayrıca, yerel seçimler öncesinde Tokat Belediye başkan adayını erken açıklayacaklarını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak önceki yerel seçimlerde yapmış olduğumuz hatayı yapmayacağız. Adayımızı son 2-3 ay kala değil, bu yaz bitiminde veya genel kongremizin bitiminden sonra belediye başkanımızı ilan edeceğiz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: