"Projelerimiz Elazığspor’un Kurtuluşu Olacaktır!"

HAZARSAM Vakfı Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, “TOKİ’ye devredilecek bir stadyum maalesef yarın Elazığ’ın da Elazığspor’un da sonu olacaktır” dedi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, geçtiğimiz günlerde “20 bin kişilik stadı TOKİ’nin yapmasına hayır” sloganıyla Elazığspor ve Atatürk Stadyumu ile ilgili yaşanan olumsuzluklar ile ilgili HAZARSAM’da bir basın toplantısı düzenlemişti.

Hazar Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, düzenlediği basın toplantısında “ 2014 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye başkanı adayı olmuştu ve 400 projeyle de ülkede ses getirebilecek şekilde bir çalışma yapmıştı.

Reklam
Reklam

Bunlardan bir tanesiyle de ilgili özellikle Elazığspor’un içinde bulunmuş olduğu zor şartlar dikkate sunulmuş ve projenin tekrar gündeme getirilmesi Elazığspor’un geleceğini belirleyeceğini vurgulamıştı.

Doç.Dr.Çoban yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; Bildiğiniz gibi ‘Prestij Proje Ve Stadyum Yenileme Çalışması’ adı altında yaptığımız projemizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Kamuoyunun merak ettiği sorular vardı.

Bunlardan bir tanesi Elazığ belediyesinin durumuydu, bir tanesi de mevcut stadyumla ilgili idi. Elazığ belediyesinin borçlarını sıfırlaması Elazığspor’a da kalıcı gelir elde edilmesiyle ilgili bu projeyi kamuoyuna duyurmuştuk. Ve ilk dönemin başlangıcı bir sayın vekilin ‘müjdemi isterim stadyumu TOKİ’ye devrettik. TOKİ, 20 bin kişilik stadyum yapacak’ demesi üzerine bir buna karşı çıkmıştık.

TOKİ’ye hayır demiştik, 20 bin kişilik stadyumun hiçbir uluslar arası maç oynanamayacağı için en az 33 bin kişilik stadyum olması gerektiğini ifade etmiştik. Bizler bu güne kadar projelerini üretmediğimiz hiçbir konu da hiçbir söylentide bulunmadık hemen buna bir alternatif üretmiştik. Bu alternatifler içerisinde de TOKİ’ye devredeceğimiz stadyumu eğer biz Elazığ belediyesi başkanlığına gelirsek Elazığ belediyesine verirsin biz oraya çok güzel bir rezidans yaparız ve 33 bir kişilik bir stadyumla Elazığ’a görsel anlamda katkıda bulunuruz.

Reklam
Reklam

Böylelikle Elazığ belediyesinin borçları bu şekilde sıfırlanmış olur, Elazığspor’a da 24 buçuk trilyonluk kalıcı gelir sağlamış oluruz demiştik. Fakat bildiğimiz gibi seçimler sonuçlandığında biz kaybetmiştik fakat Elazığspor kaybetmesin, Elazığ kaybetmesin diye bugün yine karşınızdayız ve yine bu projenin arkasındayız.

Elazığ medyasını da uzun zamandır takip ediyoruz Elazığsporla ilgili sürekli bürokratlara, siyasetçilere sesleniyorsunuz, haydi Elazığspor’a sahip çıkın diyorsunuz ve Elazığspor’a sahip çıkmadığı bir milletvekili açısından bir düşünün, vali açısın düşünün nasıl sahip çıkacaklar?

Bir proje etrafında toplanarak ancak sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Kendi projemizi tekrar gündeme getirmek istiyoruz. Ancak bu tür projeler konuşulduğunda Elazığspor’a bir katkısı olacağını biliyoruz ancak bu projeler tartışılırsa çeşitlendirilirse Elazığ kalıcı gelirlere ulaştırılırsa Elazığspor ligde kalıcı olur bundan eminim.

Kamuoyunu bu yönde etkilemek için bir proje gündeme getirerek özellikle şuanda mevcut stadyumun yerinin TOKİ’ye verilmesi bir faciadır. Sayın vekil bundan acilen geri adım atmalıdır. İlgili siyasetçiler, kurum müdürleri, vali başkanlığında sayın belediye başkanımızın da katılımıyla mutlaka bir araya gelinmeli ve bu konu masaya yatırılmalıdır.

Reklam
Reklam

Bu konu özellikle belki farklı alternatifler de üretilerek çeşitlendirilerek mutlaka Elazığ yararına kullanılmalıdır. TOKİ’ye devredeceğimiz bir stadyum maalesef yarın Elazığ’ın da Elazığspor’un da sonu demektir. Bizim bugün için bir başkan arayışında olan Elazığspor’u kısa vadede bir başkanla buluşturacaktır bu anlamda aciz de kalmayacaktır. Ancak seneye tekrar gündeme gelecektir. Çünkü öyle dışarıdan taşıma suyuyla değirmenin dönmeyeceğini artık Elazığ bilmelidir ve mutlaka projeler tartışılması, projeler konuşulması Elazığspor’un menfaatinedir ki bu projelerin hazırlanmasında arkadaşlarımızın çok büyük emekleri olmuştur.

Bizden bu kadar, biz bir projeyi gündeme getirir masaya koyarız bunu sağcı, solcu, alevi, suni diye tartışılmaz Elazığspor’un menfaatine tartışılır ve mutlaka tartışılmalıdır varsa başka fikri olanlar öyle meydanlarda nutuk atarak değil, siyaset yaparak değil getirirler projelerini ortaya koyarlar hep beraber otururuz tartışırız. Doğru olanı Elazığ takdir edecektir, doğru olan da Elazığspor’un kurtuluşu olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: