"Ramazan Ayı Okuma Alışkanlığını Pekiştirmek Için Bir Fırsat"

Erzurum Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Ramazan ayında vatandaşların kitap okuma alışkanlığını pekiştirebileceklerini söyledi. Müftü...

Erzurum Palandöken İlçe Müftüsü Mustafa Baytar, Ramazan ayında vatandaşların kitap okuma alışkanlığını pekiştirebileceklerini söyledi. Müftü Baytar, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere dini ve diğer içerikli kitapların okunması çağrısında bulunarak, "Okumayan toplumuz. Ramazanda çokça Kur'an-ı Kerim ve diğer kitapları okuyarak okuma disiplini kazanabiliriz." dedi.

Ramazan'da Kur'an-ı Kerim okuyanların sayısında artış yaşandığını belirten Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, bu alışkanlığın diğer aylarda da aynı canlılıkla devam etmesi gerektiğini ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in sadece Ramazanlarda ya da kabir ziyaretlerinde okunmamasını gerektiğini kaydeden Baytar, "Kur'an-ı Kerim'i her gün okumalıyız. Günde en az bir ayet ya da bir sayfa Kur'an-ı Kerim okuyalım. Ramazan ayında Kur'an okumak güzel, ancak bu güzelliği diğer aylarda da yaşatmalı." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

İslam'ın ilk emrinin 'Oku' olduğunu ve Müslümanların kitapla barışık olması gerektiğini ifade eden, bu anlamda dini kitapların yanı sıra felsefe, tarih gibi diğer içerikli kitapların da okunması ve bunun toplumsal bir alışkanlık haline gelmesinin önemine işaret etti. Müftü Baytar, "Kitap medeniyettir. Müslüman kitap okur ve kitapla barışıktır. Kitap okumayan kendini, dinini bilemez. Bu mübarek Ramazan ayını fırsat bilip kitapla barışalım. Herkes Ramazan'da en azından 2 kitap okusun, okumayanları da okumak için teşvik etsin." dedi.

Ramazan ayında kitap fuarlarının kurulması ve dini içerikli kitapların da yayınlanmasının ve indirimli satışların yaşandığı bir dönem olması açından önemli olduğuna vurgu yapan Baytar, "Kitapla aramızdaki engelleri kaldıralım. Kitapçıların önünden geçmeyip içine girip kitap alalım. Kitapçılarda her bütçeye uygun kitaplar bulunmaktadır." diye sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz