"Rektör" öğrencilere yumurta fırlattı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, Öğrenci Konseyi toplantısında öğrencilere yumurta şeklindeki çikolataları fırlattı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, Öğrenci Konseyi toplantısında öğrencilere yumurta şeklindeki çikolataları fırlattı. Öğrenciler bu hareketi ile alkışladıkları Rektör Akınoğlu'nu, üniversitedeki eksikler nedeniyle de eleştirdi.

ÇÜ Öğrenci Konseyi, Mithat Özsan Amfisi'nde Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun katılımıyla 'Öğrenci-Rektör' buluşması düzenledi.

Buluşmaya öğrencilerin yanı sıra, akademisyenler ve fakültelerin dekanları da katıldı. Öğrenci kimliklerini göstererek salona giren öğrencilerin arasındaki bir grup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada ayağa kalkmadı.

Reklam
Reklam

GÜLEREK YUMURTA ATTI Etkinliğin başında kısa bir konuşma yapan ÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat, Rektör Akınoğlu'na teşekkür etti. Serdar Tat, "Arkadaşlarımız 'tatlı yiyelim, tatlı konuşalım' diye sayın rektörümüze bir sürpriz hazırlamışlar" diyerek, Rektör Akınoğlu'na öğrencilere fırlatması için bir sepet içinde yumurta şeklindeki çikolataları verdi.

Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Rektör Akınoğlu, "Günümüzde bazı konular konuşulmadığı için erteleniyor. Sesini duyurmak için eylem biçimlerinden biri de olabiliyor yumurta. Yumurta epey gündem teşkil etmişti" dedi. Rektör Akınoğlu, daha sonra gülerek öğrencilere yumurta şeklindeki çikolataları fırlattı. Öğrenciler bu hareketinden dolayı Akınoğlu'nu uzun süre alkışladı.

ÖĞRENCİLER ELEŞTİRDİ Öğrencilerin üniversitedeki eksikliklerle ilgili konuşmasını isteyen Rektör Akınoğlu, "Öğrencilerin farklı düşünceleri olabilir.

Önemli olan birbirimizi anlamaya çalışmak, birbiririmizi sağcı, solcu, ilerici, gerici diye yargılamamak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu sırada söz alıp, soru soran bazı öğrenciler, Rektör Akınoğlu'na sert eleştiriler yöneltti. Akınoğlu ile karşılıklı tartışan öğrenciler, "Neden Türkiye'de üniversitelerdeki en pahalı yemeği yiyoruz?

Yaz okulu neden açılmıyor? Formasyon niye verilmiyor?" diye sorular sordu. Akınoğlu, öğrencilerin isteklerini değerlendireceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz