"Resmi Kimlik Kartı Olmayanlara Kapı Kilidinizi Emanet Etmeyin"

Bursa Anahtarcılar ve Çilingirciler Odası Başkanı Hüseyin Pekdemir, anahtarcılığın işinin ehli kişilerce uygulanmamasının hırsızlara davetiye...

Bursa Anahtarcılar ve Çilingirciler Odası Başkanı Hüseyin Pekdemir, anahtarcılığın işinin ehli kişilerce uygulanmamasının hırsızlara davetiye çıkarttığını söyledi. Pekdimer, resmi kimlik kartı bulunmayan kişilere anahtar kilitlerinin yaptırılmaması uyarısında bulundu.

Hemen her meslekte olduğu gibi işinin ehli olmayan merdiven altı çalışan kişilerin anahtarcılık iş kolunda da görüldüğünne dikkat çeken Pekdemir, şunları dile getirdi: "Bursa’da oda kaydı olmayan ve bu işi yapanların sayısı oda kaydı olan gerçek profesyonellerden neredeyse daha fazla. İşini olması gerektiği gibi yapmayan merdiven altı çalışanlar kilitlerin hırsızlara karşı psikolojik caydırıcılığını düşürüyor. Bunun sonucunda hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs vakalarında da artış gözlenmesini de peşinde getiriyor. Bu konuda İl Emniyet Teşkilatımızla karşılıklı işbirliği istişarelerimizi gerek emniyet müdürümüz gerekse hırsızlık şube müdürümüzle sürdüreceğiz."

Reklam
Reklam

"NALBURİYECİ, ANAHTARICI OLAMAZ"

Diğer meslek gruplarının da anahtarcılık mesleğine girmeye çalışmasını eleştiren Pekdemir, "Özellikle nalburiye esnaflarının dükkanlarında aynı zamanda anahtarcılık yapması müşteri memnuniyeti ve güvenlikte zafiyete yol açmakta, maliyeden beklentimiz açılış esnasında işyerlerinden Anahtarcılar Odası Kayıt Belgesini zorunlu tutmalarıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: