"Sağlık çalışanlarına şiddet cezasız kalmadı"

Yalova'da sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişiler para cezasına çarptırıldı.

Yalova'da sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişiler para cezasına çarptırıldı.

Yalova'nın Armutlu İlçesi'nde bulunan Armutlu Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü dava açtı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, "Sağlıkta şiddet olayları dönem dönem ülke gündemini meşgul eder hale gelmiştir. Yazılı ve görsel medyada sık sık yer alan ve özellikle acil servislerde cereyan eden şiddet olaylarına son verebilmek için çeşitli kanun ve yönetmelikler çıkarılmış, yeni düzenlemeler yapılmış ve bir dizi önlemler alınmıştır. Sağlık çalışanlarının talep etmeleri halinde ücretsiz hukuki yardım alabilmeleri bu tedbirler arasında yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Armutlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde yaşanan iki ayrı şiddet olayı Müdürlüğümüz tarafından Yargıya intikal ettirilmiştir. Bakanlık adına Sağlık Müdürlüğü Avukatı Av. Deniz YILMAZ'ın vekalet ettiği davalar kazanılmış olup sağlık personeline şiddette bulunan kişiler adli para cezasına çarptırılmıştır"dedi.

Dr. Dedecan, sözlerini şöyle sonlandırdı ;

"Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarımızın güvenli bir ortamda ve yüksek motivasyonla çalışmalarını sağlamak hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinden hiç bir ödün vermeden tüm sağlık personelinin hakları her platformda korunmaya devam edilecektir. Benzer olayların tekrarlanmaması için bu gibi yargı karalarının caydırıcı olduğu düşüncesindeyiz.İnsanların sağlık problemlerini çözmek ve yaşam kalitelerini arttırmak için sağlık çalışanlarının fedakar ve cefakar gayretleri her türlü takdirin üstündedir. Sağlık çalışanlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu anlayış içinde görevlerini sürdürmeye devam edecekleri çok iyi bilinmelidir.Biz biliyoruz ki; hizmetlerin en güzeli insana yapılan hizmettir"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: