"Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete, Caydırıcı Tedbirler Alınmalı"

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 14 Mart Tıp Bayramı'nı buruk...

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 14 Mart Tıp Bayramı'nı buruk kutladıklarını söyledi. "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır." dedi.

Sağlık Sen Şube Başkanı Abdullah Duman, Tıp Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Duman, sağlık çalışanlarının özveri ile çalıştığını söyledi. Duman, sağlıkta dönüşüm projesinin olumlu sonuçlar verdiğini ifade etti. Her Tıp Bayramı'nda sağlık personeline klişeleşmiş övgüleri dizilip, mevcut problemlerin çözümüne yönelik bir uygulama göremediklerinden şikaşetçi olan Abdullah Duman, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Sağlık camiası olarak her yıl verilen ama yerine getirilmeyen sözlerden başka bir şey göremedik. Yapılan fedakarlığın,emeğin, verilen gayret ve çabanın özlük, mali ve sosyal ödüllendirilmesi bir yana, uygulamaya konan en son ek ödeme yönetmeliği ile çalışanlara adaletsizlik, haksızlık ve ayrımcılıktan başka bir şey verilmemiştir. Sağlık Bakanlığı bundan sonra sağlık çalışanın mali ve özlük haklarında herhangi bir geriye gidiş olmayacağının sözünü vermesine karşın çalışanların emeğinin verilmemesi, emek verenler arasında adalet sağlanmaması, bazı çalışanların emeğinin yok sayılmasını en basit ifadeyle ahde vefasızlık, inanç ve etik değerlerin dışlanması olarak görüyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Duman, Tıp Bayramı'nı kutlamak bir yana, gördüğü yada her an görebileceği şiddet kaygısı, personel yetersizliğinden kaynaklanan ağır iş yükü ve hakkı ödenmeyen fazla mesainin stresi, ek ödemede yapılan adaletsizlikler sonucu güvenini ve ümidini kaybetmiş, bıkkın, yorgun, mutsuz, tükenmiş durumda, kendisini aldatılmış hissetmektedir. Sağlık çalışanını her 14 Mart’ta söylenen sözler, övgüler, deyim yerindeyse ağzına çalınan bir parmak bal mutlu etmemektedir. Sağlık çalışanının 14 Mart’ta bayram yapabilmesi için asgari talepleri karşılanmalı, çalışanlarda hakkaniyet, güven duygusu tesis edilmeli, çalışma barışı ve iş motivasyonu yeniden sağlanmalı, Bakanlığa olan güveni tazelenmelidir. " dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: