"Sağlıklı gelecek, sağlıklı aile ile mümkün"

Bursa'da düzenlenen 'Bağımsız Nesiller Güçlü Gelecek' sempozyumunda, sağlık nesillerin yetiştirilmesinin sağlıklı aile ortamlarında yapılabileceği vurgulandı....

Bursa'da düzenlenen 'Bağımsız Nesiller Güçlü Gelecek' sempozyumunda, sağlık nesillerin yetiştirilmesinin sağlıklı aile ortamlarında yapılabileceği vurgulandı.
Bursa Valiliği, Türkiye’nin Avrupa Birliği(AB)’ne üyelik sürecinde farkındalığın artırılması hedefiyle başlatılan ‘Avrupa Birliği Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa’ projesinin çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında, Bursa Valiliği ve Bursa Emniyet Müdürlüğü koordinasyonuyla gerçekleştirilen 'Bağımsız Nesiller Güçlü Gelecek' sempozyumu, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra eğitimciler, sağlık ve güvenlik sektöründe çalışanlar sempozyuma büyük ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

“ADINDAN ÜRPERDİĞİMİZ MADDELER BAZI ÜLKELERDE ŞEKER GİBİ SATILIYOR”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sempozyumda yaptığı konuşmasında, dünyada 200 milyona yakın insanın madde bağımlılığının kıskacında olduğunu söyledi.
Bağımlılık halinin tüm insanları ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bizden bir adım önde olan ülkelerin bağımlılık konusunda yaşadığı kötü olaylar, bize örnek oluyor. Gözlerimizle gördüğümüz, şahit olduğumuz olaylar kendi ülkemiz ve geleceğimiz adına tedbir almamız açısından önemlidir. Adını duyduğumuzda bizi ürperten maddeler, AB ülkelerinde şeker gibi sokak ortasında satılıyor." dedi.
Toplumdaki düzenin ve sağlıklı yapının temelinde Türk ailesinin geleneksel kültürünün yattığına dikkati çeken Altepe, "Bizler sağlıklı bir kent ve sağlıklı gelecek oluşturulması için her türlü desteğe hazırız. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak da söyleyebilirim ki, birlik olarak kentlere her türlü desteği veriyoruz." diye konuştu.
Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu da çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdiği açıklamasında, madde bağımlılığı ile ilgili tehlikelerin bugün insanlık suçu olarak tanımlandığını dile getirdi. Bağımlılığın, topyekûn ilgilenilmesi gereken ve iyi yönetişim gerektiren bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sivil toplum kuruluşlarından, yerel yönetimlere, özel sektörden kamuya kadar herkesin bu konuya destek vermesi gerektiğini kaydeden Karslıoğlu, "Sağlıklı bir toplum olduğumuzu ifade ediyorsak, sağlıklı nesiller yetiştirmek görevimiz olmalıdır. Toplumun bilinçlendirilmesi, birlikte hareket edilebilmesi açısından önemlidir. 2010 yılından bu yana Bursa’da faaliyet gösteren AMATEM gibi bir de çocuklara yönelik çalışacak ‘ÇAMATEM’in kurulması için çalışmalar başlatıldı." şeklinde konuştu.
Bursa Emniyet Müdür Vekili Bayram Coşkun da madde bağımlılığı konusunda caydırıcı tedbirler alınmasının önemine değindi.
İl Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan ise madde bağımlılığının hastalık olarak görüldüğünü ve önemsenmesi gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz