"Şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz"

Gaziantep'e 'Gazi' unvanını verilişinin 91. yıl dönümü (8 Şubat 1921) çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi kurumlar...

Gaziantep'e 'Gazi' unvanını verilişinin 91. yıl dönümü (8 Şubat 1921) çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Resmi kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin yapacağı kutlamalara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katılacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Antep’e 'Gazi' unvanı verilişinin 91. yıl dönümü onur ve gururla kutladıklarını bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Güzelbey, Kurtuluş Savaşı’nda Antep halkının Fransız işgal kuvvetlerine karşı verdiği muazzam direnişin sonunda TBMM’nin bu başarısından dolayı 8 Şubat 1921 tarihinde 'Gazi' unvanı verdiğini belirtti. Güzelbey, “Öyle destanlar vardır ki bunlar tarih sayfasına altın harflerle yazılır. İşte Anteplilerin yurdunu düşmana vermemek için gösterdiği kahramanlığın destanı böyle yazıldı. Kurtuluş savaşının çetin zamanlarında Antep’te yakılan ateş, o muazzam direnişin meşalesini tutuşturmuştur. Şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi, yurdumuzun diğer yerlerindeki mücadele ve direnişlere örnek olmuştur.” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da kurtuluş yıllarında 11 ay süreyle verdikleri çetin mücadele ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihe mal olmuş örnek savunmayla Gaziantep’in 'Gazi' unvanı ile taçlandırılmasının 91. yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisinde olduklarının kaydetti.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1921 yılında Antep'e verdiği 'Gazi' unvanının, kurtuluş mücadelesinde kahramanlık destanı yazan Anteplilere verilen değerin göstergesi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz