"Şereflikoçhisar’da yeraltı su kaynakları giderek azalıyor"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ‘Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi’ kapsamında uygulayacağı proje hakkında bilgi vermek...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ‘Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi’ kapsamında uygulayacağı proje hakkında bilgi vermek üzere Şereflikoçhisar’da toplantı yaptı. Toplantıda uzmanlar Şereflikoçhisar’da yer altı su kaynaklarının giderek azaldığına dikkat çekti.
Şereflikoçhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda Şereflikoçhisar’da, tarım ve çevre tedbirleri, iyi tarım uygulamaları ve çevre koşulları, sürdürülebilir tarım ve yer altı su kaynaklarının korunması konuları masaya yatırıldı. Hollanda ve Estonya’dan gelen AB Uzmanları ile Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu’ndan AB Uzmanları da katıldı.
Şereflikoçhisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik ekininden Yavuz Ekici’nin yaptığı sunumda, Şereflikoçhisar ilçesinde ki yer altı su kaynaklarının giderek azaldığına dikkat çekildi. Şereflikoçhisar ilçesinin AB Eşleştirme Projesi kapsamında çevre ve kırsal alandaki yeri hakkında bilgi veren Ekici, yer altı su kaynaklarının gelecek için tehlike sinyali verdiğini ve çiftçilerin yer altı sularını bilinçli bir şekilde kullanmaları gerektiğini söyledi.
Çözüm olarak alternatif ürünlere yönelme ve yer altı kuyularının daha bilinçli bir şekilde kullanmak gerektiğine dikkat çeken Ekici, az su tüketen ürünler ve tarımsal sulama yöntemleri ile yer altı su kaynakları hakkında bilgi verdi. AB Uzmanlarının hazır bulunduğu toplantıya Beypazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden bir ekip ve muhtarlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz