"Siyasette yoksak suçlusu tüm toplumdur"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, “kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinden 77 yıl sonra hala temsil...

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, “kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinden 77 yıl sonra hala temsil sorunu yaşamamız; ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığının sonucudur” dedi.

Partisinin Muratpaşa İlçe Binası’nda kalabalık bir kadın grubu ile buluşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, burada yaptığı açıklamada Türk kadınının toplumdaki yerini sorguladı.

1934 yılında Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı aldığı günlerde bugün girmeye çalıştığımız AB ülkelerinde böyle bir uygulamanın düşüncede bile olmadığı belirten Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Fransa 1944, İtalya 1948, İsviçre 1972 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı vermiştir.

Reklam
Reklam

Peki geldiğimiz noktada Türk kadını Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi bu hakkını selahiyet ve liyakat ile kullanabiliyor mu? Ne yazık ki hayır. Özellikle 1980 sonrası göreve gelen iktidarların dini siyasete alet etme çabaları ile süreç geriye doğru işlemiştir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz