"Sosyal Güvenlik Kurumu Vatandaşları Riske Karşı Korur"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sarıkaya Şubesi Müdürü İbrahim Elmas, Kaymakam Yaşar Dönmez’i makamında ziyaret etti....

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sarıkaya Şubesi Müdürü İbrahim Elmas, Kaymakam Yaşar Dönmez’i makamında ziyaret etti. Kaymakam Yaşar Dönmez, SGK binasının ilçede bulunmasının bir çok avantajı olduğunu ve ilçeye bir çok faydasının dokunacağını dile getirdi.

SGK Müdürü İbrahim Elmas ise “Sosyal Güvenlik vatandaşlarımızı sosyal risklere karşı koruyan, onları güvence altına alan bir sistemdir. Bu sistem, ülkemizin bütün nüfusunu doğrudan ilgilendiren sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan gücünü Anayasa'dan alan bir sosyal devletin vazgeçilmez esaslarından birisidir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini sağlamak, sigortalı istihdamı teşvik etmek, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla kurumun kuruluş kanununun kabul edildiği 16 Mayıs 2006 tarihini içine alan hafta her yıl ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: