"Spor Basının Geleceği" konuşuldu

Marmara Medya Merkezi "Spor Basının Geleceği" paneline ev sahipliği yaptı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Türkçe Basın Kulübü'nün düzenlediği "Spor Basının Geleceği" isimli panel Beyaz TV Spor Müdürü Ertem Şener, TRT Stadyum programı sunucusu Ersin Düzen, ntvspor.net Haber Müdürü Devrim Çetin'in katılımıyla Marmara Medya Merkezi stüdyosunda gerçekleşti.

BJK TV sunucusu Ertan Süzgün'ün moderatörlüğünde gerçekleşen panelde spor medyasının geçmişten bugüne sorunları ve spor haberciliğinin yeni medyaya entegrasyonu başlıkları konuşuldu.

Spor medyasının sosyla medyayı gün geçtikçe daha fazla kullandığını vurgulayan Ertem Şener "Sporseverlerle sosyal medya üzerinden daha hızlı etkileşime geçiyoruz ancak bu durum bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. Sosyal medyada paylaştıklarımıza küfürle karşılık alabiliyoruz, sosyal medyayı kullanmanın avantajlarından yararlanırken dezavantajlarını dikkate almalıyız. Bu anlamda bazı sözlük yazarlarının ve sosyal medya kullanıcılarının tutumları çok yanlış." ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Spor basınının ahlaklı olması gerektiğine değinen Ersin Düzen "Maçı izlemeden yorum yapan, programa çıkan meslektaşlarımız var; spor basını çalışanları kendilerine, seyirciye ve kurumuna karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir. Etik ilkeleri yerine getirirken daha dikkatli olup başta kendimize ve seyirciye saygı göstermek zorundayız." şeklinde konuştu.

Devrim Çetin ise, spor haberciliğinin zorluğunu dile getirerek, "Teknik direktörler, sporcular ve kulüp yöneticileri kendilerine haksızlık yapılmadığı sürece basına konuşmaktan çekiniyor. Zaten görevimizi yerine getirirken karşılaştığımız zorluklar küçümsenmeyecek derecede iken, bir de bu tür sıkıntılarla mücadele ediyoruz. Spor habercilerinin bu zorlukla mücadele etmesi gerekmektedir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: