"Sulh, Her Zaman Harpten Daha Iyidir"

Türkiye’de uzun yıllar devam eden terör sorununun çözümü için yapılan barış müzakerelerine Kahramanmaraş’taki kanaat önderleri...

Türkiye’de uzun yıllar devam eden terör sorununun çözümü için yapılan barış müzakerelerine Kahramanmaraş’taki kanaat önderleri de destek verdi.

Kahramanmaraş'ın fikir ve manevi kanaat önderlerinden Hayır ve İhsan Vakfının kurucusu Ömer Faruk Paksu, elde edilen barış ortamının devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Akan kardeş kanının sonlandırılması için olgunlaşan ıslah hareketinden yararlanmak gerektiğini vurgulayan Paksu, "Böyle bir ıslah hareketi ortaya çıktıysa, iyi değerlendirmek gerekiyor. Neticelerinin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz, ama bir barış ortamı varsa bundan istifade etmek gerekiyor. Sulh her zaman harpten daha iyidir. Kuran’ı Kerim ‘Sulh Hayırdır’ diyor. Bana göre en karlı yol sulhtur. Ve bu sulh ortamını güzel bir şekilde sürdürmek gerekiyor." dedi.

Reklam
Reklam

Etle kemik gibi birbirine kenetlenmiş 2 milletin yıllardır nifak tohumlarıyla birbirine kırdırıldığını belirten Paksu, "Meseleyi kan davası şekline getirdiğiniz zaman iki taraftan da ölenler olur. Sonuç olarak barışmak durumunda kalınıyor. Bu böyle sürüp gidemez. Kaldı ki 2 tarafta din kardeşi ve Müslüman. Biz birlik beraberlik içerisinde yaşamışız. Çanakkale’de düşmanla birlikte çarpışmışız. Aileler birbirine karışmış. Devletimizde bir sürü Kürt kökenli bakanımız var. Etle kemik gibi birbirine kenetlenmiş 2 milletin bir takım unsurların etkisiyle aralarına nifak sokulmuş. Bu olaylar başta sulh yoluyla çözülseydi daha kolay olurdu. Yine de böyle bir kararın bu gün ortaya çıkması çok büyük bir gelişmedir. Bir takım acılar yaşanmış olabilir ama bu olaylar devam ettiği sürece bu acıların sonu gelmeyecek” diye konuştu.

Son günlerde atılan adımların umut verici olduğunu da değerlendiren Paksu Hocaefendi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dinimizde din ve ırk üstünlüğü söz konusu değil. Allah katında insanlar takva ile üstünlük sağlar. Yıllardan beri sürüp gelen bu yara artık kangren olmuş. Bir yerden kesilmezse daha büyük sonuçlar doğuracak. Her iki tarafın ailelerinden birçok insan hayatını kaybetti. Bana göre en karlı yol sulh tur. Ve bu sulh ortamını güzel bir şekilde sürdürmek gerekiyor. Bu süreç her iki millet için çok büyük bir fırsat iyi değerlendirmek gerekiyor. Bu ülkede provokatörler, işi karıştırmak isteyenler çok farklı işler yaparak Müslümanları birbirine kırdırdılar. Ama bu oyunların bitmesi gerekiyor. Devletimiz bu yönde çok iyi bir adım attı. İnşallah her iki taraf da anlayış içerisinde bu işi çözer.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: