"Süper Lig'e Çıksa Ne Olur, Bunların Taraftarımı Var Söylemleri Zoruma Gidiyor"

Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren, PTT 1. Lig’nde liderliği sürdürdüklerini ve Süper Lig'e çıkma...

Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren, PTT 1. Lig’nde liderliği sürdürdüklerini ve Süper Lig'e çıkma adına en avantajlı takım olduklarını söyledi. Eren, “Bize söylemler var. 'Taraftarı olmayan bir takımın Süper Lig'e çıksa ne olacak' deniyor. Bu bizim zorumuza gidiyor. Belki kulüp olarak daha çok taraftar toplama adına hatalarımız oldu. Bunu çözeceğiz ve taraftar sayımız gün geçtikçe artıyor.” dedi.

Başkan Ziya Eren, Kayseri Erciyesspor’un Süper Lig’de 2006 yılında oynadığı son maçında 23 bin taraftarın takımına destek verdiğini hatırlatarak, bugünkü sayının az olmasından dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti. Eren, Adana Demirspor’u 3-1 mağlup ettikleri deplasmandaki maçı hatırlatarak, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Galip geldiğimiz maçta yaklaşık rakibimizin 15 bin taraftarı vardı. Olumlu tezahüratlar vardı. Mağlup olan takımlarını taraftar tribüne çağırdı ve alkışladı. Olacaksa böyle taraftar olmalıdır. Bizim lig başından bu yana oynadığımız maçlar arasında Çaykur Rizespor ve Samsunspor maçında taraftar desteği fazla idi. Kombine bilet dışında 7 bin bilet satıldı. Kombine ile birlikte 11 bini bulan taraftarımız bize destek verdi.”

“Süper Lig özlemi Adana’da var. Bizde yok” söyleminin çok iyi olmadığını aktaran Ziya Eren, “Madem yola çıktığımızda marka şehir diyorsak, İstanbul’dan sonra ligde iki takımı olan tek iliz diyorsak ve bunu tekrar yapacaksak bu söylemleri dikkate almamalıyız. Ligin bitimine 6 hafta var. Korkunç seyir zevki yüksek maçlar oynuyoruz. Bugün 54 puana karşılık 51 gol var. Takımımızın attığı gol ligdeki iki üç takımın gol ortalamasından yüksek. Hem hedefe gidiyorsunuz. Ramak kalmış. Seyirci ne bekliyor bilmiyoruz.” diye konuştu.

Ziya Eren, karşılarına sürekli çıkan eleştirilerden birisinin de 'seyircisi olmayan takım Süper Lig'e çıksa ne olacak' olduğunu ifade ederek, bu söylemin kendilerini üzdüğünü de hatırlatarak şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Bu ifadeler en çok sanal medyada yer alıyor. Adana Demirspor maçı çıkışında 'Bakın bunların seyircisi var mı? Çıksa ne olacak' gibi ifadeler duyduk. Kulüp olarak bizim de yapamadığımız şeyler var. Futbol başarıya endekslidir. Tribünler buna endeksli değil. Bize olan sempatiyi 2006 yılında yaşadık. Ligden düşmemizi belirleyen Antalyaspor ile oynadığımız maçta 23 bin taraftar destek verdi.

Bu seyirciyi biz bugün de toplarız. Üzerimize düşen daha farklıdır. Daha çok kaynaşmayı sağlamalıyız. Taraftar kitlesi oluşturmalıyız. Bir şeyler yapmalıyız. Buna fırsatımız olmadı. Alt yapıya verdiğimiz destek ön plana çıkmadı. Bu başarıyı yakalayıp imkanlar gelişince de her şeye önem vereceğiz. İmkansızlıklar içinde bu başarılar oluyor. Üst lige yükselince gelir seviyeniz 10 misli artıyor. Bir üst lige yükselmiş takımız. Bizim bir hedefimiz olacak.”

ERCİYESSPOR STORE BASKISI VAR

Kulüp Başkanı Ziya Eren, taraftarlardan en büyük baskıyı Erciyesspor Stroe satış noktası, mağazası açılması yönünde gördüklerini ifade etti. Bu talebi şuan karşılamanın mümkün olmadığını aktaran Eren, “Böyle bir çalışma için büyük yatırım gerekir. Ama biz bunun için ilk adımı atıyoruz. Bir mağazanın bir bölümünde Erciyesspor ürünleri satışı yapacağız. Burada biz önemli bir gelir beklemiyoruz. Amacımız talebi karşılamak olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

TRT MAÇLARIMIZI CANLI YAYINLASIN DİYE PARA ÖDÜYORUZ

Erciyesspor ürünlerinin satışından herhangi bir gelir beklemediklerini vurgulayan Ziya Eren, son maçlarda gelen taraftar sayısının 10 bini aştığını ama buradan sağladıkları gelirin özel güvenlik masraflarını karşılamadığını anlattı. 1 liraya satılan biletin gelirinin çok yüksek olmayacağını ve cepten harcama yapıldığını anlattı.

Eren, canlı yayın gelirleri ile ilgili de bilinen bir yanlışın olduğunu anlatarak, “TRT maçlarımızı yayınlıyor. Gelir elde ediyoruz. 3 bin 750 lira yayınlanan TRT’deki maçlardan dolayı kulüp Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne para ödüyor. Biz ödüyoruz. Gelirimiz yok. Söylenenin tam tersine para almıyoruz veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: