"Suriyelileri seviyoruz, onlar kardeşlerimiz"

Suriye’de ordu birliklerinin yerleşim yerlerini bombalaması üzerine binlerce Suriyelinin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gelebileceği belirtildi. Sığınmacıların...

Suriye’de ordu birliklerinin yerleşim yerlerini bombalaması üzerine binlerce Suriyelinin Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gelebileceği belirtildi. Sığınmacıların yerleştirilmesi planlanan Şanlıurfa'daki TİGEM arazilerinde 2 gündür altyapı çalışmaları yapılıyor. Geniş bir arazi çadırların kurulması için hazır hale getiriliyor.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yapımına başlanan kamp alanına su taşımak için boru getirildiği, TİGEM’deki bazı depoların boşaltıldığı kaydedildi. Türkiye'ye gelmesi beklenen yaklaşık 50 bin Suriyeliden 20 bininin Ceylanpınar’a yerleştirileceği belirtildi. Başbakanlık tarafından kurumlara gerekli hazırlıkların yapılması için gönderilen yazıların 'gizli' ibaresi taşıdığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Bizden herhangi bir kamp talebi yok, böyle bir sıkıntı yok. Ama izliyoruz. Her gelişme karşısında Türkiye büyük devlettir, hazırlıklarını yapar. Şu anda spesifik bir kamp falan söz konusu değil.” dedi.

Ceylanpınar halkı da kendi halkına baskı uygulayan Esad yönetimine tepkili. İlçe halkı Suriyelilere kapılarını açacaklarını söylerken, işsizliğin hâkim olduğu ilçede gelenlere bakılabilmesi için iş imkânlarının oluşturulmasını istedi. İlçe esnaflarından Ramazan Dilsiz, “Suriyelilerin gelmesi güzel olur. Ceylanpınar halkı Suriyelileri seviyor. Onlar kardeşlerimizdir.” diye konuştu.

Ahmet Korkmaz ise “Suriye’deki vatandaşların ilçeye mülteci olarak gelmesi bizi çok çok üzüyor. Biz misafir olarak onları kabul edeceğiz. Başka da yapacak bir şey yok bu insani olarak görevimizdir.” diye konuştu.

Başka bir esnaf da “20 bin mültecinin gelmesi Ceylanpınar için büyük bir rakam. İlçe nüfusu 50 bin. Bu kadar insan ülke için nasıl bilmem ama Ceylanpınar için çok fazla. Tabi insancıl taraftan baktığımızda oradakiler kardeşimizdi. Bir sınır konuldu, bağrımıza basacağız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: