"Tanıdığım için bindim, tacize uğradım"

Samsun’da 16 yaşındaki S A.’yı eve bırakmak bahanesiyle otomobile alarak cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 16 yaşındaki M.Ö. ve 17 yaşındaki M.A. tutuklandı.

Samsun’da 16 yaşındaki S A.’yı eve bırakmak bahanesiyle otomobile alarak cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 16 yaşındaki M.Ö. ve 17 yaşındaki M.A. tutuklandı.

Olay dün Canik İlçesi Yılanlıdere mevkiinde meydana geldi. 200 Evler Mahallesi’nde oturan M.Ö., ehliyeti olmadığı halde babasına ait otomobile arkadaşı M.A.’yı da alarak gezintiye çıktı. İki arkadaş otomobille gezdikleri sırada, yolda aynı mahallede oturan S.A.’yı gördü. Otomobili kızın yanında durduran M.Ö., "Yağmur yağıyor, gel seni eve bırakalım" dedi. S.A. otomobile bindikten sonra, iddiaya göre şüpheliler genç kızı Yılanlıdere mevkisine götürüp burada elle tacizde bulundu.

Reklam
Reklam

’TANIDIĞIM İÇİN BİNDİM, TACİZ ETTİLER’
Otomobilden inip kaçan kız, eve gelip yaşadıklarını ailesine anlattı. Ailesiyle birlikte polise giden S.A., "Ben yaya olarak eve gidiyordum. Mahalleden tanıdığım M.Ö. ve M.A. arabayla yanımda durup, ’Yağmur yağıyor, gel eve bırakalım’ dedi. Ben de tanıdığım için bindim. Ancak ev yerine beni Yılanlıdere mevkiine götürüp taciz ettiler. Şikayetçiyim" dedi.

’İYİLİK OLSUN DİYE ALDIK’ Şikayet üzerine yakalanan zanlılar, yaşlarının küçük oluşu nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen M.Ö. ifadesinde şuçlamayı kabul etmeyerek şunları anlattı:

"Otomobili ben kullanıyordum. Mahalleden tanıdığım S.A.’yı yolda yürürken gördük. Hava yağmurluydu ve kendisi bize ’Beni eve bırakabilirmisiniz’ dedi. Biz de iyilik olsun diye kabul ettik. Bir süre gittikten sonra otomobili dar sokakta döndüremedim. Başka bir sokağa yöneldim. Bunun üzerine bağırıp çağırmaya başladı. Otomobili durdurdum inip gitti. Ben kesinlikle taciz etmedim."

Reklam
Reklam

M.A. da ifadesinde, S.A.’yı mahalleden tanıdığını, kesinlikle taciz edip alıkoymadıklarını söyledi.

Çocuk savcısındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.Ö. ve M.A. ’cinsel taciz ve kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz