"teknik Mesleki Eğitimle İşsizliğe Elveda" Projesinde Başvurular Başladı

Mersin'de "Teknik Mesleki Eğitimle İşsizliğe Elveda" projesine başvurular başladı. İnşaat, boya-badana ve sıhhi tesisatçılık kurslarını...

Mersin'de "Teknik Mesleki Eğitimle İşsizliğe Elveda" projesine başvurular başladı. İnşaat, boya-badana ve sıhhi tesisatçılık kurslarını içeren projeye 18-29 yaş arasındaki işsiz gençler kabul edilecek.

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nce (ESOB) yürütülen, Toroslar Belediyesi'nin de ortağı olduğu "Teknik Mesleki Eğitimle İşsizliğe Elveda" projesinin kurs kayıtları başladı. İnşaat sektörüne yönelik kalifiye işgücü yetiştirilmesi amacıyla uygulanacak ve iş bulmakta zorlanan 90 işsiz genci inşaat sektörüne kazandıracak kurslara, en az ilköğretim mezunu, herhangi bir mesleki eğitim almamış 18-29 yaş arasındaki gençler katılabilecek. Kurslara katılmak isteyen gençlerin Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörlüğü ile Mersin ESOB'a kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Reklam
Reklam

İnşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli, sertifikalı işgücüne katılımın planlandığı proje, 45'er kişilik 2 dönem halinde yürütülecek. 180 saatlik inşaat işleri kursu (Formen), boya-badana işleri kursu, sıhhi tesisatçılık kursu olmak üzere 3 ayrı mesleki eğitim programında gerçekleştirilecek ücretsiz eğitimlerde, katılımcılara günlük 7 TL harcırah ve eğitim sonunda MEB onaylı eğitim sertifikası verilecek. Proje kapsamında mesleki eğitim programını tamamlayan katılımcılara yönelik 15 gün staj programı da uygulanacak.

Proje ile ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, işsizliğin önlenmesi noktasında istihdam yaratacak projelere her zaman açık olduklarını ve destek vereceklerini belirtti. Bugüne kadar bölge halkının yararlandığı kurum ve kuruluşlarla birçok ortak proje yürüttüklerini kaydeden Tuna, projenin işsiz gençlerin işgücü piyasasına dahil olmalarını, mesleki eğitimle istihdam edilebilirliği arttırmayı amaçladığını vurguladı.

Mersin Valiliği Koordinasyonu'nda Mersin MESOB tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı'nın SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında desteklediği Teknik Mesleki Eğitimle İşsizliğe Elveda Projesi, Toroslar Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin KOSGEB Merkez Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: