"Terör konusunda artık ciddi adımlar atılmalı"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Hakkari’nin...

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit edildiği saldırıları lanetle kınadıklarını söyledi.
Saldırının Türk milleti ile birlikte şehit aileleri ile gazilerinde sabrını taşırdığını kaydeden Öksüz, artık başsağlığı ve sabır dilemekten ziyade eli kanlı bebek katillerine en sert bir şekilde cevap verme zamanının geldiğini vurguladı.
Saldırıyı sert bir şekilde eleştiren Öksüz, “Terörle mücadele kanununda değişiklik yapılarak terör suçlarına idam cezası getirilmelidir. Bebek katili başta olmak üzere örgüt ele başları derhal idam edilmelidir. Terör örgütüne finansman sağlayan örgüt sempatizanı kimselerin mal varlığına derhal el konulmalıdır. Siyasi uzantıları olan sivil toplum örgütlerine karşı gerekli yaptırımlar ivedilikle yapılmalıdır. Onların siyasi söylemlerini dillendiren uzantılarına gereken cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Devletimizin tüm organları ve siyasi partiler şehit cenazelerinde boy gösterip başsağlığı dilemek yerine kavgayı bırakıp ciddi adımlar gerçekleştirmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz