"Terör Sorunu Siyasilerin Atışma Malzemesi Olmaktan Çıkmalı"

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topçu, bir bayramın daha terör gündemiyle...

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topçu, bir bayramın daha terör gündemiyle geçirildiğini ve artık terör konusunda Türkiye’nin tahammülünün kalmadığını söyledi. Topcu, “Artık, terör konusunun siyasiler arasında bir atışma malzemesi olmaktan çıkması lazım. Partilerin bu sorun üzerinden siyaset yapmaktan, siyasi avantaj elde etmekten vazgeçmeleri gerekiyor.” dedi.

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü BAOB Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen geleneksel bayramlaşma töreni, meslek mensuplarını bir araya getirdi. BSMMMO yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen geleneksel bayramlaşma töreninde konuşan Oda Başkanı Mesut Topcu, tüm meslektaşlarının ve ailelerinin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasını, ülke gündemine dair mesajlar verdi.

Reklam
Reklam

“Ramazan ayı boyunca bütün dileğimiz ülkemizde ve dünyada sevgi, barış ve kardeşlik ortamının hakim olmasıydı” diyen BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, “Ancak, bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi bu ay, kan ve gözyaşlarıyla dolu geçti. Bayram mesajlarına da baktığımda siyasilerin bayram mesajlarını terör içerikli verdiğini görüyorum. Artık bu sorunun ciddi anlamda ortaya konulup, çözüm üretilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Meslek örgütü yöneticisi olarak, siyasilerin terör ile ilgili tavrından memnun olmadığını dile getiren BSMMMO Başkanı Topcu, şunları söyledi: “Artık, terör konusunun siyasiler arasında bir atışma malzemesi olmaktan bir an önce çıkması lazım. Burada iktidarını ve muhalefetini ayırmıyorum. Son yaşadığımız olayda, PKK ile BDP’li milletvekillerinin buluşmasıyla ilgili partilerin birbirini suçlayıcı ve çözüme katkı sağlamayan demeçlerine baktığınız zaman, herkesin bu sorunla ilgili bir siyasi çıkar beklentisi içinde olduğunu görüyoruz. Artık, barış dilinin hakim olması ve partilerin bu sorun üzerinden siyaset yapmaktan, siyasi avantaj elde etmekten vazgeçmeleri gerekiyor.”

Reklam
Reklam

Konuşmasında, meslek örgütlerine de çağrıda bulunan Mesut Topcu, “Bizlerin de artık bu konuda suskunluğunu bozması gerekiyor. Biz de konunun içine dahil olmalıyız. Çözüm önerilerimizi ortaya koymalıyız. Tabii ki sorunu asıl çözecek olan Parlamento'dur. Parlamento'daki partilerin bir araya gelerek, bu sorunu siyasi malzeme haline getirmeden çözmeleri gerekiyor.” ifadesini kullandı. Artık terör konusunda Türkiye’nin tahammülünün kalmadığını da sözlerine ekleyen Topcu, “Bu kan ve gözyaşının artık durması gerekiyor. Bayram vesilesiyle bu özlemimizin gerçek olmasını temenni ediyor. Herkesin bayramını kutluyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: