"Turgut Özal Üzerinde Vesayet Kurmaya Kalkanlar, Öldürmeye De Kalktı"

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan örneklerde yapılan analizlerde yüksek miktarda...

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan örneklerde yapılan analizlerde yüksek miktarda etkili bir zehir olan 'striknin kreatin' maddesi belirlendiğinin öne sürülmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Kapanan Anavatan Partisi milletvekillerinden Bülent Akarcalı, Turgut Özal üzerinde vesayet kurmaya kalkanların vesayet kuramadıkları için öldürmeye de kalktıklarını söyledi. Suikast dosyasının açılmamasını eleştiren Akarcalı, Ergenekon dosyasının oralara kadar gitmesi gerektiğini vurguladı. Akarcalı, eğer zehirlendiği kesin olarak ortaya çıkarsa soruşturmanın her halükarda suikastten itibaren başlaması gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuşan Akarcalı, Turgut Özal'ın tabii bir şekilde rahmete kavuştuğuna inandığını söyledi. Resmi bir açıklama olmadan, Adli Tıp Kurumu'nun ya da Adalet Bakanlığı'nın veya İçişleri Bakanlığı'nın resmi bir açıklaması olmadan bu tür haberlere itibar edilmemesi görüşünde olduğunu dile getiren Akarcalı, ihmaller olup olmadığına ilişkin bir soruya "İhmaller sırf ölümü esnasında değil doktoru olarak görev yapıp da Turgut Bey'in sağlığına en ufak bir şekilde ihtimam göstermemiş doktorları, esasında Tabipler Odası'nın önce sılaya çekmesi gerek. Bakın Süleyman Bey de siyasette. Ta başından beri Osman Müftüoğlu kendisine her şeyinde ilgilenirdi, ben çok iyi biliyorum Sağlık Bakanlığı dönemimden. Ama Turgut Bey'in Başbakanlığı'nda da Cumhurbaşkanlığı'nda da 24 saatini kendisine hasreden bir doktoru, doktor ekibi olmadı. Bu, ailesinin kendi ihmali kadar Cumhurbaşkanı'na sahip çıkması gereken tıp camiasının da büyük bir eksikliği. Ama benim söylemek istediğim başka bir şey var. Turgut Bey'i öldürmek istediler, suikast düzenlendi. Bunun üstüne ne kendisi gidebildi ne sonra gidildi. Neden hala üzerine gidilmiyor, niye o dosya açılmıyor? 28 Şubat dosyası açılıyor, 16-14 sene önceki bir olay. Ondan kısa bir süre önce Turgut Bey'e suikast yapıldı." karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

"TURGUT BEY'İ ZEHİRLEYENLER ÖNCE ONU ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETMİŞ OLANLARDIR"

Suikast dosyasının açılmamasının sebebine yönelik bir soruya da Akarcalı, "Turgut Bey üzerinde vesayet kurmaya kalkanlar, kuramadıkları için öldürmeye de kalktılar. Hala bunun üzerine gidilmedi. Ergenekon dosyasının ta oralara kadar gitmesi lazım. Ivır zıvır konularda tahkikat yapılıyor. Hala demek ki bir vesayet var ki Turgut Bey'e suikast teşebbüsünün üzerindeki dosya açılmıyor. Mezarı açıldı, rahmetli mezarında rahatsız edildi. Peki Turgut Bey zehirlendi diyelim, öyle bir şey çıktı, ne yapacaklar? Eğer bir araştırma yapacaklarsa Turgut Bey'i zehirleyenler, önce onu öldürmeye teşebbüs etmiş olanlardır. İşin başından başlasınlar, sonundan niye başlıyorlar? Zehirlendiği ortaya çıkarsa soruşturmayı o zaman suikastten başlatsınlar. Demek ki suikasti başaramayanlar sonra zehirledi. Eğer zehirlendiği kesin olarak ortaya çıkarsa, her halükarda suikastten itibaren başlamaları lazım." şeklinde cevap verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: